Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 150

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 150 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 150

Orta Çağ’da Asya ülkeleri, üretimde olduğu gibi bilim ve kültür alanında da Avrupa’dan önde yer almıştır. Kıtalar arası ticaret sayesinde Avrupalılar, Asya ülkelerine ait bilimsel bilgi birikimlerini de Batı’ya taşımıştır (Harita 3.1). Ticari alışverişin yanı sıra Haçlı Seferleri esnasında Avrupalıların Doğu’nun zenginlikleri ve üstün teknolojisiyle tanışması; Asya’dan pusula, kâğıt, gemi yapım metotları, demiri çeliğe dönüştürme tekniği gibi önemli bilgileri edinmeleri Batı’nın teknolojik alanda gelişmesini sağlamıştır (Görsel 3.2).

Avrupalılar, ülkelerine ulaşan baharatlar ve değerli madenlere daha kısa yoldan ulaşabilmek için dönemin yöneticilerinden aldıkları desteklerle açık denizlere açılmışlardır. Bu amaçla harekete geçen Batılı denizciler, Afrika kıtasının güneyine doğru uzunca bir yolculuk yapmışsa da Ümit Burnu’na ulaşamamıştır. 1488 yılına gelindiğinde Bartolomeu Dias (Bartalmiyu Dies) Ümit Burnu’na ulaşmış, bu keşiften 10 yıl sonra ise Vasco De Gama (Vasko Dö Gama), Ümit Burnu’nu geçerek Hindistan’a gitmeyi başarmıştır (Görsel 3.3). Böylece Avrupalı denizciler, Akdeniz Havzası’nı kullanmadan doğrudan Hindistan’a ulaşabilmiştir. Kristof Kolomb, 1492 yılında Atlas Okyanusu’nu geçerek Hint adalarına ulaştığını duyurmuş ancak bu yerin yeni bir kıta olduğu Amerigo Vespucci’nin (Amerigo Vespuçi) yıllar sonra yaptığı seyahat sonucu anlaşılmıştır. Keşfedilen kıtaya daha sonra bu denizcinin adı verilmiştir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 150 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!