Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 149

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 149 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 149

Baharat ve altın, Keşifler Çağı’nda adından en fazla söz edilen ve zenginliğe ulaşmada etkin rol oynayan ürünler olmuştur. Kurulan hayaller ve ulaşılmak istenen hedeflerin temelini o dönem için bu iki ürün süslemekteydi. Keşifler öncesinde üretim, yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından fakir olan Avrupa; ekonomik açıdan önem arz eden altın, baharat, mücevher, ipek, süs eşyası vb. ürünleri Doğu’dan temin etmekteydi. Batı için maliyet artışına neden olan bu durum, yapılan keşiflerle birlikte Avrupalılara Doğu’nun zenginliklerine ulaşmada önemli fırsatlar sunmuştur.

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Avrupalıların coğrafi keşiflere öncülük etmesinde etkili olan unsurlar nelerdir?

  • Cevap: Avrupalıların coğrafi keşiflere öncülük etmelerinde etkili olan unsurlar; doğrudan baharat ve altın gibi değerli malların kaynağına erişim arzusu, Doğu ile olan ticaret yollarında yaşanan zorluklar ve yüksek maliyetler, ticaret güzergahlarını kontrol etme isteği, yeni ticaret yolları ve koloniler aracılığıyla ekonomik ve siyasi güç kazanma hedefi ve teknolojik gelişmeler sayılabilir.

2. Coğrafi keşifler sonucunda yeni yerlere ulaşılması Avrupa, Asya ve Afrika’yı jeopolitik yönden nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: Coğrafi keşifler sonucunda Avrupa yeni ticaret yolları ve koloniler elde ederek dünya ekonomisinde dominant bir güç haline gelmiş, Asya’nın ticaret güzergahlarındaki önemi azalmış ve Afrika köle ticareti ile jeopolitik bir arenaya dönüşmüştür.

Cevabı Sende

İpek ve Baharat yolları üzerinde yer alan hangi bölgeler jeopolitik yönden önem kazanmıştır?

  • Cevap: İpek ve Baharat yolları üzerinde, Orta Doğu bölgesi ve özellikle de ticaretin kesişme noktası olan şehirler (örneğin İstanbul, Bağdat ve Kahire) jeopolitik olarak büyük önem kazanmıştır. Ayrıca, Güney Asya ve Doğu Akdeniz bölgeleri de bu ticaret yolları üzerinde stratejik ticaret ve güç merkezleri olarak öne çıkmıştır.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 149 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!