Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 58

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 58

Gelecekte yerleşmelerle ilgili yapılan tahminlerden biri de şehirleşme hızının artmaya devam edeceği yönündedir. 2010’lu yıllarda kır ve şehir nüfusları birbirine çok yakın bir değerde iken ve 2021 yılında, nüfusun %57’si şehirlerde yaşarken 2050 yılında nüfusun %32’sinin kırsal kesimde, %68’inin ise şehirlerde yaşayacağı tahmin edilmektedir (Grafik 2.5). Dünyadaki kırsal nüfusun önemli bir kısmının Asya ve Afrika’da bulunması beklenmektedir. Hindistan ve Çin, günümüzde olduğu gibi gelecekte de en fazla kırsal nüfus barındıran iki ülke olacaktır.

Gelecekte büyük şehirlerin sayısının artması ve nüfuslarına göre kent sıralamasında değişiklik gerçekleşmesi beklenmektedir.

Günümüzde nüfus bakımından en büyük şehir Tokyo’dur. Tokyo, gelecekte de en büyük şehir olma konumunu devam ettirecektir. Günümüzün büyük şehirleri arasında yer alan birçok şehir, 2100 yılında da en büyük şehirler arasındaki yerlerini alacaklardır. Bunların başlıcaları Yeni Delhi, Şanghay, Mexico City (Meksiko Siti), Sao Paulo ve Mumbai’dir.

2020’de nüfusu 10 milyonu geçen 31 mega şehir varken bunların sayısının 2030’da 43’ü bulması beklenmektedir. Dünyada şehirli nüfusun önemli bir kısmı mega şehirlerde yaşamaktadır.

Gelecekte, ana kentle bağlantılı ve onun yükünü azaltmaya yönelik olan, uydu kent olarak tanımlanan yerleşim birimlerinin sayısı artacaktır. Ayrıca gelişen teknolojiye bağlı olarak günümüzde mevcut olan uzaya yerleşmeyle ilgili projelerin sayısının gelecekte artması beklenmektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 58 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!