Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 23

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 23 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 23

Tropikal Siklonlar

Tropikal bir siklon, gelişmek için gerekli enerjiyi tropik okyanuslardan almaktadır. Çapı tipik olarak 200 ila 500 km civarındadır ancak 1000 km’ye de ulaşabilir.

Rüzgarlar Kuzey Yarım Küre’de sağa, Güney Yarım Küre’de sola sapar.

Belirli bir gücün üzerindeki tropikal siklonlara, kamu güvenliği yararına isimler verilir.

Dünyanın dört bir yanındaki meteorologlar, tropikal siklonları izlemek için uydular, hava durumu radarları ve bilgisayarlar gibi modern teknolojiyi kullanırlar.

Tropikal siklonları, aniden zayıflayabilecekleri veya rotalarını değiştirebilecekleri için tahmin etmek zor olabilir. Bununla birlikte meteorologlar, tropikal bir siklonun hareketi ve yoğunluk değişimi de dâhil olmak üzere nasıl geliştiğini tahmin etmek için en son teknolojileri kullanır ve sayısal hava tahmini modelleri gibi modern teknikler geliştirir; hangi hızla nereye gideceğini belirlemeye çalışırlar.

2. Jeolojik ve Jeomorfolojik Olaylar

Jeolojik ve jeomorfolojik kökenli ekstrem olayların başlıcaları deprem, heyelandır.

a. Depremler

Depremlerin oluşumunda etkili olan başlıca etmenler; levha hareketleridir. Tektonik depremler olarak adlandırılan ve levha hareketleri sonucu meydana gelen depremlerin etki alanı daha geniştir. Yeryüzünde depremlerin sıklıkla görüldüğü alanlar, levha sınırlarıdır. Bunlar içinde bazılarının büyüklüğü fazladır (Harita 1.2). Richter (Rihter) ölçeğine göre büyüklüğü 8’den fazla olan depremler, ekstrem olaylar arasında yer almaktadır. Depremin büyüklüğü arttıkça can ve mal kayıpları da artmaktadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 23 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!