Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 196

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 196 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 196

Toprak açısından diğer bir tehlike ise toprağın yapısının bozulmasıdır. Bitki örtüsünün tahrip edilmesi sonucu, toprağı humus yönünden zenginleştiren öğelerden biri yok edilmiş olur. Aşırı ve bilinçsiz gübre kullanımı, asit yağmurları ve çeşitli atıklar, toprağın yapısının değişmesine neden olmaktadır. Bu durum, toprağın üretim yeteneğini azaltmakta, üretilen ürünlere zarar vermektedir.

Nüfus artışı ve ticari amaçla aşırı üretim, toprak üzerindeki baskıyı artırmaktadır. Öyle ki Endonezya ve Etiyopya gibi ülkelerde sarp yamaçlar bile tarıma açılmış durumdadır. Tarım alanlarının sürekli olarak genişlemesi, bir süre sonra yedek tarım alanlarının da kalmamasına neden olacaktır. Ayrıca verimli toprakların yerleşme ve sanayi alanları tarafından işgal edilmesi de toprak üzerindeki baskıyı artırmaktadır (Fotoğraf 4.4). Toprağın taşıma kapasitesinin üzerinde kullanılması, sınırlı bir kaynak olan toprağın sürdürülebilir kullanımını zorunlu hâle getirmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde verim artırılarak ihtiyaç duyulan besin maddeleri karşılanmaktadır. Böylece ortaya çıkan sonuç, toprak üzerindeki baskıyı azaltmaktadır. Yönetimlerin de bazı yasalarla toprağı koruması, bu konuda önemli önlemlerdendir.

Sürdürülebilir kalkınma kavramı ilk kez 1987 yılında Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonunca hazırlanan Brundtland (Brandlend) Raporu’nda, “Bugünün gereksinimlerini, gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılama yeteneğinden ödün vermeden karşılayan kalkınma” olarak tanımlanmıştır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 196 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!