Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 124

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 124 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 124

Rafting

Yusufeli’nin tam ortasından geçen Çoruh Nehri, dünyadaki Zambezi Nehri’nden sonra rafting sporu için ideal ikinci nehirdir. Bu yüzden 4. Dünya Akarsu Kros Şampiyonası Çoruh’ta düzenlenmiştir. Aynı zamanda her sene Türkiye şampiyonası burada düzenlenmektedir. Çoruh’un raftinge elverişli olan kesimleri İspir-Yusufeli sınırındaki Çamlıkaya köyünden başlayıp, Artvin’e kadar olan 127 km’lik bölümüdür ki bu bölümün tamamı ilçemiz sınırları içerisindedir. Çoruh, Türkiye’nin en zor rafting nehri olarak kabul ediliyor. Çoruh’ta rafting ve kano sporları için uygun aylar mayısın son haftaları haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarıdır. Her yıl yerli ve daha çok yabancı turistin rafting ve kano sporu yapmak için geldiği Çoruh’un Yusufeli sınırları içerisindeki parkuru, rafting yapılan diğer çaylara ve nehirlere oranla çok önemli avantajlara sahiptir. Çünkü bu parkur boyunca rafting yapanlar, Çoruh boyunun muhteşem yeşilliğini, doğa güzelliklerini de seyretmiş olurlar ve de Çoruh boyunca dizilmiş çok sayıdaki kale, kilise gibi tarihî eserleri de yakından görme, inceleme şansına sahip olmuş olurlar.

Su Altı Dalış Turizmi

Türkiye kıyılarında birçok yer, su altı dalış sporuna elverişlidir (Fotoğraf 2.64). Antalya, Balıkesir, Muğla, Çanakkale, Mersin ve Kocaeli’de su altı dalışına elverişli yerler bulunmaktadır. Batmış gemi kalıntıları, düşmüş uçak kalıntıları, çeşitli deniz canlıları, su altı fotoğrafçılığı ve deniz altı topoğrafyası bakımından ülkemiz, zengin bir su altı dalış potansiyeline sahiptir.

Kuş Gözlemciliği

Türkiye sulak alanlar bakımından orta derecede zengin bir ülkedir. Bu nedenle ülkemizde kuş gözlemciliğine elverişli çok sayıda yer bulunmaktadır (Fotoğraf 2.65). Önemli göç yollarının üzerinde yer aldığı için Türkiye’deki kuş türlerinin sayısı oldukça fazladır. Kuş Gölü, Ulubat, Meriç, Marmara, Susurluk, Gediz, Küçük Menderes, Büyük Menderes, Burdur, Sakarya, Kızılırmak, Yeşilırmak, Konya, Asi, Fırat, Van ve Dicle havzaları kuş gözlemciliğine elverişli yerlerin başlıcalarıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 124 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!