Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 106

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 106 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 106

Ülkemizde ticaretin gelişmesinde pazar, fuar ve panayırların da etkisi vardır. Belirli ürünlerin, belirli günlerde tüketicilere sunulduğu pazarların en tipik örneği, semt pazarlarıdır. Bu pazarlarda daha çok besin maddeleri ve giysiler satılmaktadır. Belirli zamanlarda, belli yerlerde ticari mal sergilemek amacıyla açılan ve büyük sergilerden oluşan fuarlar, hem iç hem de dış ticaret bakımından önem taşımaktadır (Fotoğraf 2.49). Fuarlara göre daha düşük kapasiteli olan ve yine belli zamanlarda ve genellikle küçük yerleşim birimlerinde kurulan, sergi özelliği de taşıyan pazarları ifade eden panayırlar ise yerel düzeydeki pazar alanlarıdır.

Günümüzde yaygın olan ticaret türlerinden biri de elektronik ticaret ya da kısaca e-ticarettir. Bu tür ticaret, genel ağ üzerinden gerçekleştirilmededir. E-ticaretin sakıncaları kötü niyetli insanların size ait bilgileri elde etmeleri ve adınıza kullanmaları ile istediğiniz ürüne veya hizmete ulaşamamanızdır. Bu nedenle e-ticarette siber güvenlik önem taşımaktadır. Bu konuda devlet bazı önlemler almaktadır. Ancak insanların da güvenirliği olmayan yerlerden ticaret yapmamaları gerekir.

Coğrafi konumu nedeniyle eski çağlardan beri doğu ile batı arasında bir köprü işlevi gören Anadolu, İpek Yolu’nun en önemli kavşak noktalarından biri olmuştur. Orta Çağ’da, İpek Yolları Çin’den başlayıp Orta Asya’da birden fazla güzergâhı izleyerek ve Anadolu’yu geçerek Trakya üzerinden Avrupa’ya uzanmıştır. Ayrıca Ege kıyılarında Efes ve Milet, Karadeniz’de Trabzon ve Sinop, Akdeniz’de Alanya ve Antalya gibi önemli limanları kullanarak deniz yolu ile de Avrupa’ya ulaşmıştır.

Anadolu’da İpek Yolu kuzeyde Trabzon, Gümüşhane, Erzurum, Sivas, Tokat, Amasya, Kastamonu, Adapazarı, İzmit, İstanbul, Edirne; güneyde Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, İsparta, Denizli, Antalya merkezlerini izlemektedir. Ayrıca Erzurum, Malatya, Kayseri, Ankara, Bilecik, Bursa, İznik, İzmit, İstanbul güzergâhının da kullanıldığı bilinmektedir. Selçuklular, Anadolu’daki ticari faaliyetleri canlı tutmak, güvenliği sağlamak amacıyla önlemler almışlar ve bu yollar üzerinde kervansaraylar inşa etmişlerdir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 106 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!