10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 56
Orta ve Batı Toroslar, Türkiye’de karst topoğrafyasına ait şekillerin en yaygın görüldüğü yerlerdir (Harita 1.12). Özellikle Teke Yarımadası, Göller Bölgesi ve Taşeli Platosu’nda çeşitli karstik şekillere ait en güzel örnekler bulunmaktadır. Bunun yanında diğer bölgelerde de karstik şekillere rastlanır. Bazı karstik alanlar, arazi özellikleri nedeniyle Türkiye’de ve dünyada yerleşmeler ile nüfusun seyrek olduğu alanlar arasında yer almaktadır. Bu genellemenin dışında kalan polye ovalarında tarım faaliyetleri sayesinde yerleşmelerin sıklaştığını görmek mümkündür. Türkiye’de yer alan başlıca polye ovaları; Elmalı, Korkuteli ve Gembos (Antalya), Kestel ve Kocaova (Burdur), Acıpayam (Denizli) ve Muğla’dır.
Türkiye; sahip olduğu eşsiz güzellikteki karstik şekiller açısından yukarıda bahsedilenlerin dışında Denizli’de Pamukkale Travertenleri (Görsel 1.56), Mersin’de Cennet-Cehennem obrukları (Görsel 1.57), Antalya’da Göynük Kanyonu ve Burdur’da İnsuyu Mağarası ile de ön plana çıkan bir ülkedir.
HABER KÖŞESİ
Konya’da 30 Metre Çapında Obruk Oluştu
Konya’nın Karapınar ilçesinde oluşan obruğu gören çiftçiler, durumu yetkililere bildirdi. Bölgede yapılan incelemede obruğun 15 metre derinliğinde, 30 metre çapında olduğu belirlendi. Obruğun çevresi tellerle çevrilerek oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alındı. Obruğun oluştuğu alanda kimsenin bulunmaması nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 56 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap