Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 53

“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 53 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 53

Kıyı kesimlerindeki akarsu ağızlarında tatlı ve tuzlu suların karıştığı kesimlere haliç denir. Gelgit olaylarının yaşandığı bölgelerde haliçler kara içlerine doğru sokulur ve belirginleşir. Batı Avrupa kıyılarında yaygındır.

Girintili çıkıntılı kıyılarda derin koy ve körfezlerin bulunduğu ya da haliçli kıyıların ön kısmının kıyı kordonları ile kapanması ve lagüne dönüşmesiyle oluşan kıyı tipidir (Görsel 1.60). Bu büyük lagünler doğal liman özelliği gösterir. Karadeniz’in kuzeyinde Odesa Körfezi ve Azak Denizi’nde, ABD’de Kuzey Karolina’da (Karolayna) ve Baltık Denizi’nin güney kıyılarında örnekleri görülür.

Kıyıya paralel uzanan dağ sırasının çökmesi ile alçak yerlerin deniz suları ile dolması, yüksek yerlerin ise ada şeklinde kalması sonucu oluşan kıyılardır (Görsel 1.61). Hırvatistan’ın Dalmaçya kıyıları bu kıyı tipine en güzel örnektir. Türkiye’nin güneybatı kıyılarında da görülür.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 53 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!