Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 29

“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 29

Volkanik olayların büyük çoğunluğu, yer kabuğunun daha ince olduğu okyanus tabanlarındaki levha sınırlarında meydana gelir. Atlas Okyanusu (Atlantik) ortasında çok uzun bir hat boyunca çok yoğun volkanik faaliyetler tespit edilmiştir. Bu hatta bulunan İzlanda Adası’nda sık sık volkanik patlamalar görülür. Büyük Okyanus (Pasifik) kıyılarında çok fazla aktif volkan olduğu için buralar Ateş Çemberi olarak adlandırılır. Akdeniz’i içine alan Alp Kuşağı’nda ve Doğu Afrika Kırığı’nda da volkanik faaliyetler görülmektedir. Şili, Meksika, Ekvador, ABD, İzlanda, İtalya, Endonezya, Filipinler ve Japonya gibi ülkeler günümüzde volkanik patlamaların sık yaşandığı yerlerdendir.

Derinlik Volkanizması: Magmanın yukarı hareketi, her zaman yüzeye çıkması şeklinde sonlanmaz. Magma, bazen yer kabuğunun içine sokularak orada yavaş yavaş soğuyup katılaşır. Bu şekilde derinlik volkanizmasına ait batolit, lakolit, daykve sili gibi şekiller oluşur (Görsel 1.18). Yer kabuğunun içinde meydana gelen bu şekiller, dış kuvvetlerin (akarsu, rüzgâr, buzul vb.) üstteki tabakaları aşındırması sonucunda yüzeye de çıkabilir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 29 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!