Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 196

“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 196 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 196

Geçmişten Günümüze Göçler

Tarih Öncesi Dönemde Göçler: İlk insan topluluklarının Afrika’nın doğusunda yer aldığı ve buralardan diğer bölgelere yayıldığı düşüncesi oldukça kabul görmüştür. Tarih öncesi devirlere ait göç bilgileri, birtakım veriler ışığında yapılan tahmin ve öngörülerden ibarettir. Bu öngörülere göre MÖ 150000-MÖ 100000 yılları arasında insanlar Doğu Afrika’dan Afrika’nın kuzeyine, batısına ve güneyine göç ettiler. Ardından Mezopotamya’nın bulunduğu Güneybatı Asya’ya yaptıkları göçlerle yaşam alanlarını genişlettiler. Daha sonra Güneybatı Asya’dan Hindistan’a ve Çin’e göç ettiler. İnsanların Avrupa kıtasına ilk göçleri MÖ 35000-40000 yılları arasında gerçekleşti.

İklim değişmelerine bağlı olarak yaşanan buzul ve buzul arası dönemler, dünya üzerinde nüfusun dağılışında önemli rol oynamıştır. Buzul dönemlerinde deniz ve okyanus sularında görülen çekilmeler sonucu 125 m’den daha derin olmayan denizler, okyanuslar ve boğazlar kara hâline gelmiş ve günümüzde deniz aşırı sayılan göçler gerçekleşmiştir. Bu şekilde Manş Denizi’nden Britanya (İngiltere) Adası’na, Bering Boğazı’ndan Kuzey Amerika’ya ve Güneydoğu Asya’dan Avustralya’ya göçlerin yaşandığı öne sürülmektedir. Son buzul döneminin tamamlanmasıyla dünyanın Antarktika dışında kalan önemli kara parçalarının hepsine insanlar

Türklerin Orta Asya’dan Göçleri: Türklerin ilk yerleşim alanı Orta Asya’dan göçleri çok uzun bir zaman dilimine yayılmıştır. Bu göçler, MÖ 1500’lü yıllarda başlamış ve MS 300 ve 800 yılları arasında yoğunlaşmıştır. Türkler, tarih boyunca ana yurtları olan Orta Asya’dan farklı nedenlerle göç etmek zorunda kalmıştır. Bu nedenleri şöyle sıralayabiliriz:

• İklim değişikliği (kuraklığın artması, yağışların azalması),
• Toprakların verimsizleşmesi,
• Otlakların yetersiz kalması,
• Geçim kaynaklarının yetersiz kalması,
• Nüfus miktarının artması,
• İnsanlar ve hayvanlar arasında görülen salgın hastalıklar,
• Türklerin kendi aralarındaki siyasi anlaşmazlıklar ve savaşlar,
• Dış baskılar (Çin, Moğol ve Kitan baskıları),
• Yeni vatan kurma ve fetih düşüncesi.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 196 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!