Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 141

“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 141 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 141

Batı Anadolu Ormanları: Marmara Denizi’nin güney kısmında kalan alanlarda (Kazdağı ve Uludağ’ın daha çok yağış alan kuzey yamaçlarında) kayın, kestane, gürgen ve ıhlamur gibi geniş yapraklı ağaç ormanları vardır. Dağların diğer yamaçlarında ise 500 m’den yüksek alanlarda kuraklığa dayanıklı kızılçam, meşe ve karaçam ormanları yaygındır.

Kıyı Ege kuşağı ve İç Batı Anadolu’nun alçak kesimlerindeki ormanlar ciddi miktarda tahribata uğramıştır. Bu bölgelerde, geniş alanlar kaplamayan kuraklığa dayanıklı kızılçam ve meşe ormanları vardır. Daha yüksek alanlarda ise karaçam ve ardıç ormanları görülür. Bergama Kozak Yaylası ve Aydın Koçarlı’da fıstık çamı ormanları bulunur (Görsel 1.141).

İç Bölge Ormanları: Türkiye’nin iç kesimlerinde yağış azlığı ve geçmişte yaşanmış tahribatlar nedeniyle ormanlar çok az yer kaplar. Bu bölgenin ormanları, küçük parçalar hâlinde ve seyrek ağaç toplulukları şeklindedir. İç Anadolu Toros Dağları’nın ve Kuzey Anadolu Dağları’nın İç Anadolu’ya bakan yamaçlarında meşe, karaçam ve ardıç ormanları; bölgenin doğusunda Akdağlar’da sarıçam ormanları görülür.

Doğu Anadolu Dağları’nın yamaçlarında yer yer meşe ormanları vardır (Görsel 1.142).

Bölgenin kuzey doğusunda Oltu, Sarıkamış, Şenkaya ve Göle çevresinde soğuğa dayanıklı sarıçam ormanları bulunur.

Türkiye’nin güneydoğusu orman varlığının en az olduğu bölgedir. Bunun en önemli nedeni, kuraklığın çok etkili olmasıdır. Bölgede geçmiş dönemlerde ciddi orman tahribatları yaşanmıştır. Güneydoğu Toros Dağları’nın güney yamaçlarında az miktarda meşe toplulukları varlığını korumuştur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 141 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!