“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 139 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 139
Türkiye orman varlığı içinde iğne yapraklı ağaç türleri daha geniş alan kaplar (Grafik 1.8). Ormanlarımızda en yaygın görülen ağaç türleri ise kızılçam, meşe ve karaçamdır.
Ormanlar, Türkiye’nin her tarafına eşit bir şekilde dağılmamıştır. Bazı bölgeler orman varlığı açısından zengin sayılırken bazı bölgelerde orman yok denecek kadar azdır.
Ders İçi Çalışma
Aşağıdaki haritada Türkiye’deki orman alanlarının dağılışı gösterilmiştir.
1. Türkiye’de orman varlığının fazla veya az olduğu bölgeler nerelerdir?
- Cevap: Türkiye’de orman varlığı Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde fazla, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde azdır.
2. Türkiye’de orman varlığının dağılımındaki farklılığın sebepleri nelerdir?
- Cevap: İklim koşulları ve yağış miktarının farklılığı, Türkiye’deki orman varlığının dağılımını etkiler. Karadeniz’de yüksek yağış ormanların artmasına, İç Anadolu’da az yağış ormanların azalmasına sebep olur.
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 139 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap