“9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 71
Uzaktan Algılama
Atmosfere, uzaya veya yeryüzünden belirli uzaklıklara yerleştirilen platformlara monte edilmiş ölçüm aletleriyle (özellikle yapay uydular) yeryüzünde bulunan doğal ve yapay nesneler hakkında bilgi alma ve değerlendirme tekniğidir. Günümüzde yerküre ile uğraşan tüm bilim dalları uzaktan algılamayı kullanmaktadır.
GÖKTÜRK-2, TÜBİTAK ve Türk Havacılık-Uzay Sanayii AŞ (TAI) iş birliği ile geliştirilmiştir (Görsel 1.36). Tamamen Türk mühendislerce tasarlanan GÖKTÜRK-2, cumhuriyet tarihinde yüksek çözünürlüklü görüntü alma amacıyla üretilen ilk uydudur.
GÖKTÜRK-2 tecrübesiyle metrealtı uydularda kullanılabilecek uydu alt sistemlerinin ülke içerisinde geliştirilmesi ve gereken alt yapının oluşturulması amacıyla Yatırım Programı destekli “İMECE Uydu Alt Sistemleri Geliştirme Projesi” başlatıldı. Bu kapsamda İMECE uydusu, 15 Nisan 2023 tarihinde başarıyla uzaya fırlatıldı (Görsel 1.37). Böylece Türkiye kendi elektro-optik kamerası ile metrealtı çözünürlüklü görüntüler elde edebilme imkânına kavuştu.
Uzaktan algılama teknikleriyle elde edilen mekânsal veriler haritalara aktarılırken noktasal, çizgisel ve alansal olmak üzere üç çeşit yöntem kullanılır (Harita 1.13). Haritalar oluşturulurken
• Evler, elektrik direkleri, volkanik dağlar ve otobüs durakları gibi veriler noktasal,
• Akarsular, fay hatları, sıradağlar ve yollar gibi veriler çizgisel,
• Ormanlar, göller, millî parklar ve denizler gibi veriler alansal yöntemle gösterilebilir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 71 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap