Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 166

“9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 166 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 166

Sanayi bölgeleri

Sanayi faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı alanları kapsar. Bu bölgeler, üretim yapılan alandan başlayarak çok geniş alanları etkileyebilir. Sanayi bölgelerine dünyadan Güneydoğu Asya, Batı Avrupa ve ABD’nin kuzeydoğusu; Türkiye’den ise Kocaeli Yarımadası ve Zonguldak örnek verilebilir.

İşlevsel Bölgeler

Ham madde ve sanayi üretiminin dışında işlevselliğin ön plana çıktığı hizmetlerle ilgili bölgelere işlevsel bölge denir. Bu bölgeleri diğerlerinden ayıran en önemli fark, sınırlarının amaca göre belirlenebilmesi ve bir yönetim merkezinin bulunmasıdır. Örneğin Türkiye’de bazı kamu kurumları, ülke genelinde sürdürdükleri veya sürdürmeyi planladıkları çalışmaların daha verimli ve kontrollü yürütülebilmesi amacıyla faaliyet alanlarını bölgelere ayırır. Bu şekilde oluşturulan her alan işlevsel bölgeye örnek teşkil eder. Eğitim, sağlık, yönetim, ulaştırma, ticaret ve planlama konularıyla ilgili bölgeler işlevsel bölge kapsamında ele alınabilir.

Yönetsel bölgeler

Sınırları yasalarla veya belirli kurallarla oluşturulmuş alanlar, yönetsel bölge kapsamında değerlendirilebilir. Ülkemizde il, ilçe ve köy gibi idari anlamda oluşturulan alanlar bu bölgelere örnek verilebilir (Harita 3.8).

Planlama özelliklerine göre bölgeler 

Belirli alanların coğrafi özellikleri göz önüne alınarak oluşturulan bölgeleri kapsar. Planlama ve yatırımlar da bu özellikler doğrultusunda yapılır. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölgesi, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölgesi ve Konya Ovası Sulama Projesi (KOP) Bölgesi ülkemizde planlama bölgelerine örnek verilebilir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 166 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!