Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 153

“9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 153 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 153

Anayasanın 3. maddesinde “Türkiye Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür” denmektedir. Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olması, üniter bir yapıda olduğunun en büyük kanıtıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisi ülkemizin tüm topraklarını kapsar ve her vatandaş bu topraklar üzerinde eşit hak ve sorumluluklara sahiptir. Bu durum, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve iç huzuru için en büyük güvencedir.

Vatan; üzerinde yaşadığımız, ortak değerlerimizi paylaştığımız, uğruna nice canlar verdiğimiz toprak parçasıdır. Vatan bildiğimiz bu topraklar; nice medeniyetlerin kurulduğuna, nice destanların yazıldığına şahit olmuştur tarih boyunca.
Tarihte emsali görülmemiş bir ihanete şahitliğin son perdesiydi 15 Temmuz. Aziz, fedakâr ve kahraman bir milletin tanka, topa, tüfeğe göğsünü siper ederek ölüme bir gül bahçesine girercesine koştuğuna şahit oldu arz ve sema. Ömer Halisler ve daha nice isimsiz kahramanlar, Mehmet Emin Yurdakul’un
“Haydi oğlum haydi git!
Ya gazi ol ya şehit.” dizelerinde olduğu gibi dikildi ölümün karşısına.

Çanakkale ruhunu taşıyan kadını erkeği, yaşlısı genci; ardına bakmadan, geriye dönmeyi düşünmeden döküldü meydanlara. Ayrılığa gayrılığa düşmeden tek yürek oldu millet. Mehmet Âkif’in;
“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” mısralarında ifade edildiği gibi gecenin karanlığında tarih yeniden yazıldı. Ölüm kalım savaşı veren Türk milleti bağımsızlığını haykırdı dünyaya. Vatan nöbeti tuttu günlerce uykusuz gözler, vatan aşkıyla yanan gönüller. Canı pahasına da olsa vatanına, mukaddesatına ve bağımsızlığına sahip çıkan milletimiz; haine, düşmana geçit vermeyerek ecdadına layık olmasını bildi.

DERS DIŞI UYGULAMA

Yaşadığınız yerleşme biriminin işlevsel özelliklerini aşağıdaki çalışma basamaklarına göre rapor hâline getiriniz. Oluşturduğunuz bu raporu sınıfta paylaşınız.

• Yaşadınız yerleşmenin 2018 yılına ait nüfus miktarını TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) Genel Ağ adresinden yararlanarak bulunuz.

  • Cevap: Ben İstanbul’da yaşıyorum. 2018 yılına ait nüfus miktarı TÜİK verilerine göre 15 milyon 67 bin 724.

• Yaşadığınız yerleşmenin idari yapısını, tarihsel gelişimini ve burada yaşayan insanların geçim kaynaklarını tespit ediniz.

  • Cevap: İstanbul, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir ve tarih boyunca Bizans, Roma ve Osmanlı İmparatorluklarına başkentlik yapmıştır. İdari olarak 39 ilçeden oluşmaktadır. Tarihsel olarak İstanbul, Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi görmüş ve birçok medeniyetin kesişim noktası olmuştur. Şehirde yaşayan insanların geçim kaynakları arasında ticaret, sanayi, turizm, finans ve eğitim ön plana çıkmaktadır.

• Yaşadığınız yerleşme ile yakın çevrenizde bulunan yerleşmeleri, bağlı olduğunuz ilin haritasında gösteriniz.

  • Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 153 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!