Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 46

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 46

Şehirler; XVIII. yüzyılın ortalarına kadar yönetici, din adamı, tüccar, zanaatkâr, asker gibi belli sınıfların çoğunlukta olduğu mekânlar iken Sanayi Devrimi ile birlikte yapısal ve işlevsel anlamda hızlı bir değişim geçirmiştir. Sanayi Devrimi, küçük tezgâh ve atölyelerdeki imalatın yerini buhar gücüne dayalı makinelerde yapılan üretimin alması olarak ifade edilebilir (Görsel 2.8, 2.9). Yaşanan bu teknik ve toplumsal değişimler, üretimde artış sağlamış ve iş gücüne duyulan ihtiyacı artırmıştır.

Sanayileşme ve teknolojinin etkisiyle entegre tesislerin kurulması, ortaya çıkan farklı iş kolları ve buna bağlı olarak artan iş gücü ihtiyacı, kırsalda yaşayanlar için cazip hâle gelmiş ve şehirlere doğru hızlı bir göç hareketi başlamıştır (Görsel 2.10). Yaşanan bu göç dalgasıyla birlikte nüfusu artan şehirlerde gerek fabrika yakınlarına gerekse yerleşim alanı dışına işçilere hitap eden yapılar inşa edilmiştir.

Sanayi şehirleri ile sanayi öncesi şehirler bazı noktalarda birbirinden ayrılmaktadır. Sosyal hareketliliğin zayıf ve erkek hâkimiyetinin güçlü olduğu sanayi öncesi şehirlerde eğitim genellikle elit bir zümreye özgü bir ayrıcalık olmuş ve çoğu birey istediği gibi eğitim alma hakkından mahrum kalmıştır. Sanayi şehirlerinde ise resmî eğitim herkese hitap edecek şekilde düzenlenmiş ve bireyler, doğal olarak çalışmaları ve başarıları ölçüsünde ödüllendirilmiştir. Görüldüğü üzere sanayileşme faaliyetleri ve şehir hayatında yaşanan gelişmeler; ekonomik hayatın yanı sıra sosyal, siyasi ve kültürel değişimleri de içerisinde barındırmaktadır (Görsel 2.11).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 46 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!