Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42

Doğal ortam, ekonomik faaliyetlerin oluşmasında temel belirleyicilerden biridir. Dünya ülkeleri, her ne kadar bu açıdan benzer özelliklere sahip olsa da ekonomik faaliyetler bakımından birbirinden ayrılır. Toplumlara ait demografik, kültürel ve siyasi yapıların aynı olmaması ekonomik faaliyetlerin farklılaşmasına neden olmuştur. Dönemin şartları ve ülkelerin ihtiyaçlarına göre değişen ekonomik faaliyetler, sosyal ve kültürel yapının oluşmasında önemli bir etkiye sahiptir.

Tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu yerlerde insanların büyük bir kısmı kırsal kesimde yaşar. Bu alanlarda yürütülen en önemli faaliyetler toprağın işlenmesi, fidan dikimi, ürün hasadı ve hayvanların otlatılmasıdır (Görsel 2.2). Eğitim imkânları ile sosyal olanakların yetersiz olduğu kırsal kesimde günlük hayat, tarım ve hayvancılıktan elde edilen tecrübelere göre şekillenir. Yeme içme, mesken yapımı ve kıyafet seçimi başta olmak üzere birçok alışkanlıkta bu etkiyi görmek mümkündür (Görsel 2.3). Bu tür toplumlarda insanlar temel ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü kendileri karşılar. Kuzey Anadolu’nun kırsal kesimlerinde yaşayan insanların ekmek, peynir, yağ, yoğurt gibi temel gıda ürünlerini kendi imkânlarıyla üretmesi bu duruma örnek verilebilir. Ayrıca tarım ve hayvancılığın ön planda olduğu bazı toplumlarda teknolojinin yeterince gelişmemiş olması, insan gücüne duyulan ihtiyacı artırarak geniş ailelerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Kırsal kesimde yaşayan insanların toplumsal, ekolojik ve kültürel meselelerin çözümü için yürüttüğü yardımlaşma sistemine imece denir. Sosyal hayatın önemli bir parçası olan imece kültürü, son yıllarda önemi artan kırsal turizm faaliyetleri kapsamında değerlendirilebilir (Görsel 2.4). Bu doğrultuda kırsal kesimde sosyal ve kültürel hayatı etkileyen festivaller düzenlenmekte ve yöresel ürünlerin tanıtımı yapılarak bölge ekonomisine katkıda bulunulmaktadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 42 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!