Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 209

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 209 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 209

Birleşmiş Milletlerin düzenlemiş olduğu konferanslarda uluslararası çevre politikalarına yön verilmeye çalışılmıştır. Örgütün çalışmaları içinde gerçekleştirilen bazı uluslararası anlaşmalar şunlardır:

• Nesli Tehlike Altındaki Bitki ve Hayvan Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin CITES* Sözleşmesi (1973),
• Vahşi Hayvanların Göçmen Türlerinin Korunmasına İlişkin Bonn (Ban) Sözleşmesi (1979),
• Ozon Tabakasının Korunmasına İlişkin Viyana Sözleşmesi (1985),
• Ozon Tabakasını İncelten Maddelere İlişkin Montreal (Mantriyal) Protokolü (1987),
• Tehlikeli Atıkların Sınır Ötesi Taşınımının ve Bertarafının Kontrolüne İlişkin Basel (Basıl) Sözleşmesi (1989),
• Biyoçeşitlilik Sözleşmesi (1992),
• Belirli Tehlikeli Kimyasalların ve Pestisitlerin Uluslararası Ticaretinde Ön Bildirime İlişkin

Rotterdam (Radırdem Sözleşmesi (1998)

• Biyogüvenlik Cartagena (Kardıgena) Protokolü (2000),
• Kalıcı Organik Kirleticilere İlişkin Stokholm (Stokholm) Sözleşmesi (2001).

Türkiye-UNEP ilişkileri dostane ve sorunsuz bir şekilde yürütülmektedir. UNEP’in çalışmaları, UNEP nezdinde “Daimi Temsilcilik” olarak faaliyet gösteren Nairobi Büyükelçiliğimiz tarafından takip edilmektedir. Türkiye’nin Nairobi Büyükelçisi, aynı zamanda UNEP daimi temsilcisi olarak da görev yapmakta olup ülkemizi UNEP Yönetim Konseyi’nin yardımcı organı olan Daimi Temsilciler Komitesi’nde temsil etmektedir. UNEP’in görev tanımında yer alan konuların ulusal eş güdümü Çevre Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.

Ülkemiz, gönüllülük esasına dayalı katkılardan oluşan UNEP Çevre Fonu’na düzenli olarak finansman desteği sağlamaktadır. Bu durum, UNEP’in sekretarya hizmeti sunduğu, ülkemizin taraf olduğu çok taraflı çevre sözleşmelerine sağlanan katkılar için de geçerlidir.

Ülkemiz, UNEP bünyesindeki faaliyetlere daha ziyade sektörel olarak taraf olduğumuz, Akdeniz’in Kirliliğe Karşı Korunmasına ilişkin Barselona Sözleşmesi, Ozon Tabakasının Korunmasına ilişkin Viyana Sözleşmesi, Ozon Tabakasını İncelten Maddelere ilişkin Montreal Protokolü, Tehlikeli Atıkların Sınırötesi Taşınımının ve Bertarafının Kontrolüne ilişkin Basel Sözleşmesi, Biyoçeşitlilik Sözleşmesi, Biyogüvenlik Kartagena Protokolü gibi UNEP’in sekretarya hizmeti sağladığı çok taraflı çevre sözleşmelerini takip etmek suretiyle iştirak etmektedir. Ülkemiz, taraf olduğu çevre sözleşmeleri kapsamında, bahse konu sözleşmelerin de bir yükümlülüğü olarak sektörel eylem plan ve stratejilerini hazırlamaktadır.

UNEP Yönetim Konseylerine, Çevre Bakanlığı başkanlığındaki heyetler, dönem dönem katılım sağlamaktadır. Uluslararası çevre politikasının şekillendiği ve uluslararası çevre hukukuna yön veren çok sayıda kararın kabul edildiği Yönetim Konseylerinde ülkemizin temsili, bu süreçlere yön vermek bakımından önem arz etmektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 209 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!