Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 108

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 108

Etkinlik

Aşağıdaki açıklamaları göz önünde bulundurarak ticarette dürüstlükle ilgili bir metin hazırlayınız. Hazırladığınız metni sınıfta arkadaşlarınıza okuyunuz. Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi resim, karikatür, şiir, kısa öykü, drama vb. yöntemlerle de ifade edebilirsiniz.

Ticaret; kâr elde etmek amacıyla her türlü mal ve hizmetin alım satımını içeren ekonomik faaliyettir.

Üretim; belirli faaliyet ve işlemler sonucunda yeni bir mal veya hizmet meydana getirme işidir. Mal; alınıp satılabilen her türlü ticaret eşyasıdır.

Hizmet; birinin işini görmek veya birine yarayan bir işi yapmaktır.

Doğruluk; akla, mantığa, gerçeğe veya kurala uygun olmaktır.

Dürüstlük; sözünde ve davranışlarında doğruluktan ayrılmamaktır.

  • Cevap: Sizler için bir öykü yazdık.

KÜÇÜK DÜKKANIN BÜYÜK DERSİ

Zamanın birinde, eskimeyen sokaklarında insanların hala birbirlerini isimleriyle selamladığı küçük bir kasabada, bir manav dükkanı vardı. Sahibi Ahmet Bey, yaşlı ama neşeli bir adamdı. Onun manav dükkanı, mahallelinin buluşma noktası gibiydi. Ahmet Bey’in en büyük özelliği, tartıda asla hile yapmamasıydı. O, ticaretin sadece kâr amacı güdülerek yapılmaması gerektiğine inanırdı.

Bir gün, kasabaya şık giysiler içinde bir adam geldi. Bu adam, yüksek binalar ve hızlı arabalar şehrinde, başarısını sadece kâr hanesine yazan bir tüccardı. Ahmet Bey’in dürüstlüğünü duyunca, ona bir öneri getirdi: “Biraz daha ‘akıllıca’ tartarsan, kazancın iki katına çıkar,” dedi. Ahmet Bey gülümseyerek başını salladı ve teklifi reddetti.

Günler geçti ve şehirli tüccar kasabadan ayrıldı. Ancak, onun sözleri bazı kasaba halkının kulağına küçük bir şüphe tohumu ekmişti. Birkaç müşteri Ahmet Bey’in tartısını sorgulamaya başladı. Ahmet Bey, müşterilerine güvendiği için tartısını onlara kontrol ettirdi. Ve elbette, tartı tam ve doğruydu.

Ahmet Bey, bu olaydan sonra bir şey fark etti. Müşterileri, onun dürüstlüğüne olan bu sarsılmaz güvenle daha fazla ve daha sık alışveriş yapmaya başladılar. Manav dükkanı, kasabanın kalbi haline gelmişti. Ve Ahmet Bey, ticarette dürüstlüğün, sadece manevi bir doyum sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda müşteri sadakati ve iyi bir şöhret kazandırarak gerçek anlamda ‘kârlı’ olduğunu kanıtlamıştı.

O gün bugündür, kasaba halkı ticarette dürüstlüğün önemini asla unutmadı ve Ahmet Bey’in dükkanı, bu değerleri gelecek nesillere aktaran bir mekan oldu. Küçük dükkanın büyük dersi, yıllar geçse de her zaman anlatılageldi: Gerçek kâr, güven ve dürüstlükte saklıdır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 108 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!