“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 134
Makiler
Akdeniz iklim bölgesinde kızılçam ormanlarının tahrip olduğu alanlarda görülen bitki topluluğudur (Görsel 1.130). Boyları 2-5 m arasında olan, odunsu gövdeye sahip bodur ağaççık ve çalılardır. Uzun yaz kuraklığına dayanıklı, kök sistemleri gelişmiş; yaprakları dar, sert, parlak ve tüylü bitkilerdir. Soğuğa dayanıksız bu bitkiler, belirli yükseltilerden sonra ortadan kalkar. Yabani zeytin, defne, zakkum, keçiboynuzu, mersin, sakız, menengiç, sandal, kocayemiş ve pırnal meşesi başlıca maki türleridir. Akdeniz kıyıları, Kaliforniya (ABD’nin Güneybatısı), Şili’nin orta kısımları, Güney Afrika’da Kap bölgesi ile Avustralya’nın güney ve güneybatısında görülür.
Garigler
Akdeniz iklim bölgesinde yayılmış daha küçük çalılardan oluşan bitki topluluğudur (Görsel 1.131). Frigana adı da verilir. Diken çalısı, laden, yasemin en yaygın garig türleridir. Akdeniz iklim bölgesinde yağış miktarının azaldığı, eğimin fazla ve toprakların elverişsiz olduğu, makilerin tahrip edildiği alanlarda yayılmışlardır.
Psödomakiler
Ilıman okyanusal iklim bölgesinde, ormanların tahrip olduğu yerlerde veya orman altı bitkisi olarak yayılan çalı türlerinden oluşan bitki topluluğudur (Görsel 1.132). Şimşir, çobanpüskülü, orman gülü, kızılcık, karayemiş, fındık başlıca psödomaki türleridir. Kış döneminde büyük kısmı yapraklarını döker.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 134 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap