Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 148 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148

İnsanlar; beslenme ihtiyaçlarını karşılayabileceği, ekonomik faaliyetlerini yapabileceği bir yerleşme alanına ihtiyaç duymuştur Bu ihtiyaç doğrultusunda uygun yerler aramış ve bazı alanlara yerleşip buraları yurt edinmiştir Yerleşim yeri seçiminde ve yerleşmelerin gelişiminde doğal ve beşerî birtakım faktörler etkili olmuştur.

1. İnsanlar hangi özelliklere sahip alanları yerleşme için daha çok tercih etmiştir?

  • Cevap: Yerleşim yerlerini seçerken etken olan doğal ve beşeri nedenler diye ikiye ayrılır. doğal nedenler; yüzey şekilleri, su kaynakları, bitki örtüsü diye üçe ayrılır. Beşeri nedenler; ulaşım, sanayi, eğitim olarak üçe ayrılır.

2. Küçük bir yerleşim alanının giderek büyümesinde hangi faktörler etkilidir?

  • Cevap: Yerleşim alanlarının büyümesi beşeri faaliyetlerin gerçekleşmesine bağlıdır. Beşeri faaliyetler de en çok ekonomik faaliyetlerden etkilenmektedir. Ekonomik faaliyetler iyi oldukça nüfus artış oranı da artar. Nüfusun artması bir yerleşim bölgesinin daha fazla ihtiyacının oluşması ve gelişmek zorunda olması anlamına gelmektedir. Bu neden küçük yerleşim yerleri gelişir. Küçük yerleşim alanları özellikle doğal kaynaklar ve yer altı kaynakları bakımından farklılık gösteren yerlerdir. Bu yerlerin büyümesinde doğal kaynakların yeniden keşfedilmesi ve nüfusun artması etkili olmaktadır. Nüfus artışının yaşanması ekonomik ve sosyal sorunları beraberinde getirirken bir bölgenin büyümesinde yolların, okulların, hastanelerin yapılması doğrudan etkili olmaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!