Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 138

“9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 138 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 138

UYGULAMA

Aşağıdaki dünya haritasında bazı alanlar gösterilmiştir. Verilen haritanın yanı sıra atlaslarınızdan da yararlanarak aşağıda yer alan soruları cevaplayınız.

Belirtilen alanların hangisinde yerleşme tarihi daha eski dönemlere dayanmaktadır?

  • Cevap: 8, 2, 6.

Yerleşmeler; numaralandırılmış alanların hangilerinde daha yoğun, hangilerinde daha seyrektir? Bu alanlarda yerleşmelerin farklı yoğunlukta olmasının nedenleri nelerdir?

  • Cevap: Yerleşmenin yoğun olduğu yerler: 1, 2, 6, 8, 9. Yerleşmenin seyrek olduğu yerler: 3, 4, 5, 7, 10. Yerleşmenin yoğun olduğu alanlar iklim, verimli tarım alanları, su kaynakları, gelişmiş sanayi alt yapısı gibi özellikleri nedeniyle diğer alanlara oranla daha yoğun nüfuslanmıştır.

5 ve 10 numaralı alanlar doğal faktörler bakımından yerleşmeye uygun değildir. Dikson ve Ust Nera (Rusya) gibi yerleşmelerin bu tür alanlarda kurulmasının nedenlerini açıklayınız.

  • Cevap: Bu yerleşmeler doğalgaz, petrol, altın, yakut gibi önemli yer altı kaynaklarına bağlı olarak kurulmuştur.

Yerleşme alanlarının sona erdiği en yüksek seviyeye yerleşme üst sınırı denir. Yerleşme üst sınırının yüksek olduğu yerlerin ortak özelliği sıcaklık ve nem oranının yüksek olmasıdır. Buna göre verilen alanların hangisinde yerleşme üst sınırı daha yüksektir?

  • Cevap: 3, 4 ve 7.

ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 138 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
5
clap
3
love
1
happy
1
sad
0
confused
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!