Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 61

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 61

Kalkınma ajansları; kamu kurumları, STK’ler ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve yerel kaynakların etkin kullanımının sağlanması amacıyla kurulmuştur. İlgili ajanslar, bu amaca yönelik olarak bölgedeki kamu ve sivil toplum aktörlerine mali ve teknik destek vermektedir. Sağlanan destek kapsamında eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı ve danışmanlık sağlama gibi hizmetler yer alır. Türkiye’de bulunan 26 kalkınma ajansı, sorumluluk sahalarındaki bölgelerin öncelikli ihtiyaçlarına göre kalkınmayı teşvik edici destek programları uygulamaktadır.

Mekânsal gelişim farklılıklarının azaltılması ve az gelişmiş bölgelerin sosyoekonomik kalkınmalarının sağlanması amacıyla bölgesel planlama yaklaşımına geçilmiştir. Bölgesel kalkınma politikasının uygulandığı sahalar, planlama bölgesi olarak adlandırılır. Kalkınma ajansları, bu bölgelerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının eş güdümünde çalışmalar yürüten kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için kamu kurumları ile özel sektör ve STK’ler arasındaki iş birliğini destekleyerek yerel potansiyelin açığa çıkmasını sağlamaktadır.

2.2. ARA DEĞERLENDİRME

1. Tabloda verilen bölgelerin, özellikleri bakımından hangi işlevsel bölgeye ait olduğunu ilgili kutulara yazınız.

  • Cevap: Doğu Marmara Düzey 1 Bölgesi: İstatistiki Bölge, GAP Bölgesi: Planlama Bölgesi, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü (Erzurum): Hizmet Bölgesi, Ankara İli: Yönetsel Bölge, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü: Hizmet Bölgesi

2. Yaşadığınız yerin işlevsel bölge türlerinden hangilerine ait olduğunu nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: İstanbul, karmaşık bir ekonomik ve sosyal yapısı nedeniyle birçok işlevsel bölgenin içerisinde yer alır; örneğin, yoğun nüfusu ve stratejik konumu itibariyle su yönetimi ve karayolu altyapı hizmetlerinin merkezi bir rol oynadığı bir bölgedir. Aynı zamanda, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle turizm ve doğa koruma işlevsel bölgelerinin de önemli bir parçasıdır.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 61 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!