Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 54

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 54

Yapılan araştırmalar, teknolojik araç gereçlerin sağladığı yararların yanı sıra birtakım zararlara da neden olduğunu ortaya koymuştur. Sanayide otomasyonun artması ve robot kullanımının yaygınlaşmasıyla yaşanan işsizlik sorunu, enerji tüketiminin artmasına bağlı olarak fosil yakıt kullanımının hızlanması, nükleer kazaların neden olduğu radyoaktif kirlilik, teknolojik cihazların yaydığı radyasyon bu zararlardan bazılarıdır. Dünyada şehir nüfusunun artmasına bağlı olarak sanayi ve hizmet sektöründe daha fazla doğal kaynağa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durum, mevcut kaynakların hızla tükenmesine ve küresel boyuta ulaşan çevre sorunlarının görülmesine neden olur. Yaşanan sorunların ne denli önemli olduğunu anlayan ve teknolojinin çevre üzerindeki yıkıcı etkisinden rahatsız olan bazı insanlar, bu olumsuzlukların önüne geçebilmek adına sorumluluk almaya ve önceliklerini değiştirmeye başlamışlardır.

Sanayi Devrimi, insanların üretim için kullandığı aletlerde ve üretim sürecinde köklü değişikliklere neden olmuştur. Bu doğrultuda gelişen üretim teknolojisi; üretimin yanı sıra ticaret, sağlık, eğitim, enerji, iletişim, ulaşım, siyaset, hukuk vb. alanlarda da önemli değişikliklere zemin hazırlamıştır. Buharlı makine (Endüstri 1.0) ile başlayıp elektrik (Endüstri 2.0) ve otomasyon (Endüstri 3.0) ile devam eden Sanayi Devrimi robotik üretim, akıllı fabrikalar gibi dijital üretim düzenlerini kapsayan Endüstri 4.0 ile yolculuğuna devam etmektedir. Endüstri 4.0, üretim faaliyetlerinde makinelerden yararlanılması ve üretim imkânlarının yaygınlaşmasını sağlamıştır. Bu ileri teknoloji, gelişmiş ülkelere farklı ekonomik büyüme modelleri sunarken gelişmekte olan ülkelere de refah düzeylerini artırma yönünde fırsatlar sunmaktadır. Endüstri 4.0’ın temel amacı yeni teknoloji ve kavramların potansiyelinden yararlanmaktır. Bu kapsamda sanayi başta olmak üzere ekonomik sektörlerin tamamında dijital dönüşümün gerçekleşebilmesi için yararlanılacak argüman yapay zekâ teknolojisidir. Endüstri 4.0’ın temel felsefesi olarak da ifade edilen insansız üretim sistemlerinin gerçekleştirilmesi ve toplumsal dönüşümün sağlanması yapay zekâ çalışmalarına bağlıdır. Yapay zekâ teknolojisi; bilgiyi anlayabilen, olaylar arasında ilişkiler kurabilen, kendi başına karar verebilen, olayları öğrenebilen, planlama ve kıyaslama yapabilen, sorunları mevcut bilgiler aracılığıyla çözebilen bilgisayar sistemlerinin geliştirilmesidir. Bu açıdan bakıldığında yapay zekâ teknolojisinin özellikleri ile Sanayi 4.0’ın üretim stratejisinin özellikleri örtüşmektedir. Ayrıca yapay zekâ uygulamalarının ekonomi alanıyla sınırlı kalmayacağı, karmaşık sosyal sorunlara da kalıcı çözümler üretebileceği öngörülmektedir.

1. Endüstri 4.0’ın getirdiği üretim modelinin ekonomik ve toplumsal sonuçları nelerdir?

  • Cevap: Endüstri 4.0, otomasyon ve verimlilik artışıyla üretim maliyetlerini düşürerek ekonomik büyümeyi desteklerken, işgücü piyasasında beceri temelli değişimlere ve bazı alanlarda işsizliğe yol açabilir; toplumsal olarak da sürekli öğrenme ve adaptasyon gereksinimi yaratır.

2. Mevcut ekonomik ve teknolojik altyapıları düşünüldüğünde hangi ülkelerde Endüstri 4.0’ın daha yaygın olması beklenir?

  • Cevap: Endüstri 4.0, özellikle teknolojik altyapısı güçlü ve yeniliğe açık gelişmiş ülkelerde daha yaygın olması beklenir, çünkü bu ülkeler gerekli yatırımı yapma ve inovasyona uyum sağlama kapasitesine sahiptir.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 54 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!