Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 31

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 31

Küresel ısınma ve iklim değişikliği akarsu, göl ve yer altı sularına ait rezervlerin azalmasına neden olur. Azalan kaynakların ihtiyaçlar doğrultusunda daha fazla tüketilmesi ise çevre sorunlarını beraberinde getirir (Görsel 1.8). iklim değişikliğine bağlı olarak birçok bölgede yağışların kar yerine yağmur şeklinde düşeceği öngörülmektedir. Yağmur sularının yer altına sızma oranı ise kar sularına göre daha düşüktür. Dolayısıyla bu durum yer altında ve barajlardaki su seviyesinin azalması anlamına gelir. Ayrıca buzulların erimesi ve artan buharlaşma tatlı su rezervlerini azaltan diğer nedenler arasında yer almaktadır.

Yükselen deniz seviyeleri, aşırı yağışların neden olduğu seller, fırtına ve kasırgalardaki artış yerleşim alanlarını tehdit eden unsurlardan bazılarıdır. Kentsel alanlardaki betonlaşma, sel riskini artırarak ciddi can ve mal kayıplarına yol açabilmektedir. Ayrıca bu durum, kentlerde yüksek sıcaklıklara ve kentsel ısı adalarının görülmesine neden olur. İklim değişikliğinin insan sağlığı üzerinde de etkileri vardır. Kalp, solunum ve karaciğere bağlı rahatsızlıklar, enfeksiyon hastalıkları bu etkilere örnek verilebilir. Bunların yanı sıra iklimsel değişimlerin gıda üretimine doğrudan, ekonomik büyüme ve gelir dağılımına ise dolaylı etkileri söz konusudur. Yapılan araştırmalar, ilgili sorun bağlamında gıda üretiminin önemli miktarda düşeceğine işaret etmektedir. Dolayısıyla bu durum, gıdaya erişimin daha da azalacağı anlamına gelir. Öte yandan tüketim eğilimleri göz önüne alındığında -gıda atıklarında önemli miktarda azalma olmadığı sürece- 2050 yılına kadar gıda ihtiyacının küresel ölçekte %60 oranında artacağı öngörülmektedir.

İklim değişikliğine bağlı harcamalar sadece iklim bazlı risklerden kaynaklanmamaktadır. Son yıllarda “sıfır karbon” veya “düşük karbon” olarak nitelendirilen politikalara geçişin ülke ekonomilerine ciddi etkileri söz konusudur. Örneğin birçok ülkenin 2030’dan sonra benzinli ve dizel araçların trafiğe çıkmasına izin vermeyeceğini taahhüt etmesi, elektrikli otomobil teknolojilerine yatırım yapma zorunluluğunu doğurmuştur. İklim değişikliği, kitlesel göçü tetikleyerek sosyal yapı üzerinde de önemli bir sorun teşkil etmektedir. Bu durum ilerleyen yıllarda ülkeler açısından çevresel, sosyal ve ekonomik sorunların yanı sıra güvenlikle ilgili sıkıntılara da neden olabilir (Görsel 1.9).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 31 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!