Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 224

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 224 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 224

Aşağıdaki sorunun a, b ve c maddelerini verilen boşluklara cevaplayınız.

14. “Gezegen sınırı” kavramı, insanların güvenli bir şekilde faaliyet gösterebileceği çevresel sınırları tanımlar. Bu yaklaşımın küresel sürdürülebilirlik politikası geliştirmede etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bu kapsamda bazı bilim insanları Dünya’nın sürdürülebilirliğine yönelik nicel gezegen sınırları belirlemiştir. Bu sınırlar, insan faaliyetleri sonucu büyük oranda değiştirilmiş olan dokuz küresel sürecin sınırlarını ifade etmektedir. Aşağıdaki şekilde bu sınırlara ve insan faaliyetlerine bağlı risklere yer verilmiştir (Steffen ve ark., 2015).

Buna göre;

a) Hangi küresel süreçlerde gezegen sınırları aşılmıştır?

  • Cevap: Yeni varlıklar, küresel iklim değişikliği, biyosfer bütünlüğü, arazi kullanımına yönelik değişiklikler ve madde döngüleri.

b) Gezegen sınırlarının aşıldığı küresel süreçler güvenli sınıra çekilebilir mi? Gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Gezegen sınırlarının aşıldığı süreçlerin teorik olarak güvenli sınırlara çekilmesi mümkün olabilir, ancak bu, küresel çapta koordineli, kapsamlı ve sürdürülebilir politikalar ile ciddi yaşam tarzı değişikliklerini gerektirir.

c) İnsanların günümüzdeki faaliyetleri düşünüldüğünde gezegen sınırları aşılmamış küresel süreçlerin gelecekteki durumu nasıl olabilir? Örnek vererek açıklayınız.

  • Cevap: Gezegen sınırları henüz aşılmamış küresel süreçler, eğer şimdiki tüketim ve kirlilik trendleri devam ederse gelecekte aşılma riski altında olabilir; örneğin, azot ve fosfor döngüsü şu anda sınırın altındadır, ancak tarımsal faaliyetler bu sınırı gelecekte aşabilir.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 224 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!