Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 210

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 210 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 210

ABD’nin çevre politikası, “Sorumlu Üretim ve Tüketim” ile “Uygun Fiyatlı ve Temiz Enerji” olarak adlandırılan uygulamaların bir parçasıdır. Enerji tasarrufu, söz konusu politikanın hedefe ulaşmasında kilit bir öneme sahiptir. Özellikle enerji verimliliğine katkıda bulunan enerji ölçümü bu hedefin anahtarı konumundadır. Yapılacak tasarruf sayesinde 2030 yılına kadar enerji verimliliğinin iki katına çıkarılması planlanmaktadır.

İngiltere, AB üyeliğinden ayrıldıktan sonra çevre politikasıyla ilgili bazı düzenlemeler gerçekleştirmiştir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimdeki payının artırılması, karbon salınımı düşük araçlara geçiş için çalışmalar yapılması bu kapsamda değerlendirilebilir. Özellikle “Karbon Bütçesi” adı verilen ve karbon salınımını beşer yıllık periyotlarda azaltmayı hedefleyen uygulama, İngiltere’de çevre konusunda öne çıkan örnek bir çalışmadır.

Küresel iklim değişikliğine bağlı ortaya çıkan sorunlara karşı duyarlılık gösteren bir başka ülke Çin’dir. Bu kapsamda ülkede mevcut yönetim birimleri yeniden düzenlenerek 2008 yılında Ekoloji ve Çevre Bakanlığı kurulmuştur. Ancak Çin, çevre politikasıyla ilgili temel bir çelişkiyi hâlâ çözebilmiş değildir. Bu çelişki, ülkenin kısa vadeli ekonomik kalkınma planı ile uzun vadede çevreyi koruma hedefinin uyuşmamasından kaynaklanmaktadır. Buna rağmen Çin, sürdürülebilir çevre konusuna daha fazla odaklanmakta ve bu stratejinin bir parçası olarak Çing- hay-Tibet Platosu ve kuzey orman kuşakları gibi ekolojik tampon bölgeler oluşturmayı planlamaktadır. Ayrıca ilgili yönetim, 2060 yılına kadar nötr karbon için çaba göstereceğini açıklayarak “karbon vergisi düzenlemesi” gibi bir dizi yeni yasa ve uygulamalarla emisyonları sınırlamayı düşünmektedir.

Ülkelerin çevre politikalarında önem arz eden bir başka husus kamu sektörü ile özel sektör arasındaki iş birliğidir. ABD’de Çevre Koruma Ajansı, İngiltere’de yerel yönetimler ile Çevre Ajansı ve Ulusal Sağlık Hizmeti temsilcilerinden oluşan Yerel Dayanıklılık Forumu, Çin’de özel sektör ile Çin Uluslararası Ticaret Odası arasındaki iş birliği söz konusu duruma örnek verilebilir. Çevre kirliliğine neden olan unsurlar, bu ortaklıklar sayesinde en aza indirilmeye çalışılmaktadır. Son yıllarda ABD ve İngiltere’de vatandaşların “karbon vergisi” uygulamasının tüm alanlarda yasalaşması yönünde talepleri bulunmaktadır. Hâlihazırda İngiltere’de akaryakıt üzerinden karbona yönelik gizli vergiler alınmaktadır. Ancak satın aldıkları mal ve hizmetlerden kaynaklanan karbon emisyonları ile doğrudan ilgili olan tüketiciler için hiçbir vergi yoktur. AB’nin de karbon ayak izine sahip ürünlere vergi getirmeyi planladığı söylenmekte ancak birçok AB ülkesinde bununla ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 210 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!