Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 187

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 187 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 187

Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneyinde yer alan ve doğal kaynaklar yönünden zengin bir ülkedir. Bölgenin Avrupalılar tarafından keşfi, 1488 yılında Bartolomeu Dias’ın Cape (Kap) Bölgesi’ni dolaşması ile gerçekleşmiştir. Bölge, keşif ve buna bağlı ortaya çıkan zenginlikler sonucu Hollanda ve İngiltere arasında güç mücadelesine sahne olmuştur. Yönetim şekline göre ülkenin ismi 1910 yılında Güney Afrika Birliği, 1961 yılında ise Güney Afrika Cumhuriyeti olarak tescillenmiştir. Geçici anayasa ile demokrasiye geçişin sağlandığı 1994 yılında yerli halk, ülke yönetimini Avrupalılardan devralmıştır. Ülke, zengin doğal bitki örtüsüne ve farklı türlerdeki yaban hayvanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Mısır ve buğday başta olmak üzere ülke genelinde hububat ürünleri, şeker kamışı, meyve ve sebze yetiştirilmektedir. Güney Afrika Cumhuriyeti, değerli madenler bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Dünya üretiminde söz sahibi olduğu başlıca madenleri; altın, demir, kömür, elmas, vanadyum, zirkonyum, manganez, krom ve platindir (Grafik 3.1). Kıtanın en gelişmiş ekonomilerinden birine sahip olan Güney Afrika Cumhuriyeti, kıtada kurulan bölgesel birlikler içinde etkin konumda yer almaktadır.

Güney Afrika Cumhuriyeti zengin doğal kaynaklara sahip olmasaydı diğer ülkelerle ilişkisi nasıl olurdu?

  • Cevap: Güney Afrika Cumhuriyeti doğal kaynaklar açısından zengin olmasaydı, diğer ülkelerle ilişkileri daha çok endüstriyel ve hizmet sektörleri üzerinden şekilleniyor olurdu ve ekonomik gücü bu alanlardaki rekabet ve inovasyon kapasitesine bağlı olurdu.

3.8. ARA DEĞERLENDİRME

1. Tabloda verilen ülkelerin hangi doğal kaynak bakımından zengin olduğunu ilgili kutuları işaretleyerek belirtiniz.

  • Cevap:

2. Ülkelerin doğal kaynaklar bakımından zengin olması ekonomik kalkınma için yeterli midir? Açıklayınız.

  • Cevap: Hayır, ülkelerin doğal kaynaklar bakımından zengin olması tek başına ekonomik kalkınma için yeterli değildir; iyi yönetim, eğitim, altyapı ve siyasi istikrar gibi faktörler de kalkınma için kritik öneme sahiptir. Kaynakların etkili kullanımı ve adil dağıtımı, kalkınma için zengin kaynak varlığını tamamlayıcı unsurlardır.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 187 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!