Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Gün Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 134 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Gün Yayınları

D. TÜRKİYE’DE SEBZECİLİK

İklim çeşitliliğine bağlı olarak ülkemizde çok sayıda sebze türü (Fotoğraf 2.95) yetişmektedir. Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz ülkemizde yetiştirilen sebzelerin başlıcalarıdır. Türkiye’de sebze üretimi çoğunlukla modern yöntemlerle yapılmaktadır. Toprak bakımı, sulama, çapa- lama ve zararlılarla mücadele isteyen sebze üretimine iklimden dolayı en elverişli yerler, Akdeniz ve Ege’nin kıyı kesimidir. Bu kesimlerde verim yüksektir. Ayrıca buralar seracılığa da elverişlidir. Yazların kısa sürdüğü ve sıcaklığın düşük olduğu Doğu Anadolu, sebze üretimine en az elverişli yerlerdendir. Ülkemizde en çok yetiştirilen sebze domatestir (Tablo 2.9). Antalya sofralık domates üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Üretim miktarı bakımından bu ili Mersin izlemektedir. Salçalık domates üretiminde ise sırasıyla Bursa, Manisa ve İzmir ilk sıradadır. Türkiye’de salatalık ve patlıcanın toplam üretiminde Antalya ve Mersin ilk sırada yer almaktadır. Antalya, Mersin, Çanakkale ve Manisa ise en fazla biber üreten illerdir. Ülkemizde karpuz üretiminde Adana ilk sıradadır. Üretim miktarı bakımından bu ilimizi Antalya ve İzmir izler. Türkiye kavun üretiminde Ankara ilk sıradadır. Konya, Manisa ve Antalya en çok kavun üreten diğer illerdir.

Bunları Biliyor musunuz?

Sebze üretimi 2019 yılında bir önceki yıla göre arttı. Sebze ürünleri üretim miktarı 2016 yılında bir önceki yıla göre %0,3 oranında artarak yaklaşık 31 milyon 200 bin ton oldu. Sebze ürünleri alt gruplarında üretim miktarları incelendiğinde, yumru ve kök sebzeler %0,7 oranında, başka yerde sınıflandırılmamış diğer sebzeler %3,4 oranında arttı. Sebzeler grubunun önemli ürünlerinden domates %2,8, kuru soğan %3,6, karpuz %9,8, kavanoz %2,9 oranında arttı.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 134 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!