Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177

A) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcük veya sözcükleri yazınız.

  • Cevap:

1. Sanayi Devrimi ile birlikte nüfusta görülen en fazla artış ve değişim Avrupa Kıtası’nda olmuştur.
2. Gelişmiş ülkelerde doğum oranlarının azalması ve ortalama yaşam süresinin uzaması sonucu gelecekte yaşlanma gibi olumsuz sonuç ortaya çıkabilir.

B) Aşağıdaki tabloda nüfusa dair verilen özelliklerle bu özelliklere ait olan ifadeleri eşleştiriniz.

  • Cevap:

Bütün dünya medyasında dünya nüfusunun 7 milyara çıkması manşetlere taşındı, 7 milyarıncı bebekler ekranlarda boy gösterdi. Fakat uzmanların endişesi o ki, nüfus artışıyla dünyadaki kaynaklar arasındaki ters orantı nedeniyle, 10 milyarıncı bebeğin doğumunu kutlayamayabiliriz. 0-1800 yılları arasında dünya nüfusu 1 milyara çıktı. 1900-1999 arasında ise bu sayı 1,6’dan 6 milyara fırladı. Bundan sonra ise sadece on yıl içerisinde, 2000-2011 yılları arasında, 6 milyardan 7 milyara ulaştı. Bu büyümenin neredeyse tamamı, yani nüfusa eklenen her 100 kişiden 97’si, az gelişmiş ülkelerde görülüyor. Dünya genelinde ortalama yaşam süresi 1950’de 48 iken bu rakam bugün 69’a çıktı. Birleşmiş Milletlerin (BM) nüfus dairesi verilerine göre eğer mevcut nüfus artış hızı devam ederse dünya nüfusu 2050 yılında 9 milyarın üzerine çıkacak ve yüzyılın sonunda da 10 milyarı aşacak. 2040 yılına gelindiğinde Hindistan’ın 1,4 milyar ile dünyanın en kalabalık ülkesi olacağı öngörülüyor. Bu ülkeden bir çarpıcı rakam daha: Hindistan’da dakikada 43 çocuk doğuyor!

4. Yukarıdaki haber metnine uygun bir başlık yazınız.

  • Cevap: Dünya Nüfusu Nereye Gidiyor.

5. Doğum oranları hangi tür ülkelerde ve hangi nedenlerden dolayı daha fazladır?

  • Cevap: Az gelişmiş ülkelerde fazladır. Az gelişmiş ülkelerde nüfus büyük çoğunluğu tarım sektöründe çalıştığından, nüfusun eğitim seviyesinin düşük olmasında ve kültürel özellikler gibi etkenlerden dolayı doğum oranları fazladır.

6. Hindistan’ın 2040 yılına gelindiğinde dünyanın en kalabalık ülkesi olarak öngörülmesinin nedenleri nelerdir?

  • Cevap: Nüfus artış hızının çok yüksek olması ve günümüzde en kalabalık ülke olan Çin’in nüfus artış hızının düşmeye başlamasıdır.

7. Yandaki tabloya göre aritmetik nüfus yoğunluğunun en az ve en fazla olduğu bölgeler sırasıyla hangileridir?

  • Cevap: en az b, en fazla d.

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 177 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!