Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 238 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları Yıldırım Yayınları

ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI

A. Aşağıdaki soruları haritaya göre yanıtlayınız.

1. Kasırgalar için hangi yerlere erken uyarı sistemleri kurulmalıdır?

  • Cevap: I ve III.

2. Kaç numaralı yerlerde yapıların depreme karşı dayanıklı yapılması daha çok önem taşımaktadır?

  • Cevap: I, II ve III.

3. Volkanik olaylara karşı kaç numaralı yerlere erken uyarı sistemleri kurulmalıdır?

  • Cevap: II ve III.

4. Kaç numaralı yerlerde tsunami riski daha fazladır?

  • Cevap: III.

B. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Depremlerin neden olduğu başlıca olaylar nelerdir?

  • Cevap: Depremin neden olduğu başlıca olaylar; zemin sıvılaşması, faylar, tsunami binalarda hasar, can ve mal kayıplarıdır.

2. Tsunami bakımından tehlikeli yerler nerelerdir?

  • Cevap: Tsunami bakımından tehlikeli yerlerin başında Büyük Okyunus kıyıları gelir. Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu ve Akdeniz kıyıları da tehlikeli yerlerdendir.

3. Heyelan bakımından tehlikeli arazilerin özelliği nedir?

  • Cevap: Heyelan bakımından tehlikeli araziler engebelidir. Bu tür yerlerde tabakalar zaman zaman suya doygun hâle gelir ve zemini kayganlaştıran killi tabakalar bulunur.

4. Orman yangınlarına neden olan doğal olayların başlıcaları hangileridir?

  • Cevap: Orman yangınlarına neden olan doğal olayların başlıcaları volkanizma, yıldırım, şimşek ve rüzgârdır.

C. Aşağıdaki ifadeleri uygun kavramlarla tamamlayınız.

  • Cevap: 1. levha 2. aşırı yağıştır 3. seyrek 4. deprem

1. Deprem bakımından tehlikeli yerlerin büyük bir kısmı levha sınırlarıdır.
2. Su baskınlarının başlıca nedeni aşırı yağıştır.
3. Erozyonun nedenlerinden biri bitki örtüsünün seyrek olmasıdır.
4. Türkiye’de etkilediği insan sayısı bakımından afetler içinde deprem ilk sırada yer almaktadır.

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 238 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap