Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 131 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Yıldırım Yayınları

Ülkemizdeki ormanların yaklaşık dörtte biri Akdeniz kıyılarında yer almaktadır. Bu kesimdeki ormanların önemli bir kısmını kızılçam ormanları oluşturmaktadır. Ayrıca sedir, To- ros köknarı, karaçam ve meşe de bu kesimdeki ağaç türlerindendir. Antalya, ülkemizde orman varlığı en fazla olan ildir. Mersin ili de orman alanı en geniş olan illerimizdendir. Ülkemizin iç kesimlerinde orman alanı azdır. Meşe (Fotoğraf 1.185) ve karaçam, ülkemizin iç kesimlerinde yaygın olan ağaç türleridir. Konya, Ankara, Eskişehir, Sivas ve Yozgat ülkemizin iç kesimlerinde orman alanları fazla olan illerin başlıcalarıdır. Bingöl, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Bitlis ve Hakkâri ise ülkemizin doğu kesiminde ormanların fazla olduğu illerimizdir. Ülkemizin güneydoğusu orman bakımından fakirdir.

Türkiye’de Çalı Formasyonu

Ülkemizdeki çalı toplulukları maki, garig ve psödomakidir.

Maki

Maki (Fotoğraf 1.186), Akdeniz iklim bölgesinde görülen bitki örtüsüdür. Her mevsim yeşil kalan makiler, ormanların tahrip edildiği yerlerde yaygındır. Kuraklığa dayanıklı olan bu bitkilere Akdeniz ve Ege kıyıları ile Güney Marmara’da rastlanmaktadır. Makilerin en geniş yayılma alanı Akdeniz’in kıyı kesimidir. Bu kesimde makiler, 500 metre yükseğe kadar çıkabilmektedir. Kuzeye gidildikçe makilerin görüldüğü yükseklik deniz seviyesine daha yakındır. Örneğin Güney Marmara’da makiler, 200-300 metre yüksekliğe kadar görülebilmektedir. Delice (yabani zeytin), sandal, kocayemiş, defne, kermez meşesi, mersin, zakkum, menengiç, karaçalı, sakız, keçiboynuzu, akçakesme ülkemizde görülen maki üyelerinin başlıcalarıdır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 131 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!