Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 79

“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 79 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 79

48. Aşağıdaki dağlardan hangisinde buzulların şekillendirici etkisinden söz edilemez?

A) Uludağ
B) Erciyes
C) Süphan
D) Kaçkar
E) Yıldız

  • Cevap: E

49. Yapılan araştırmalarda Ergene Havzası ve Çukurova’nın çok yavaş da olsa alçaldığı ve bu sürecin hâlâ devam ettiği tespit edilmiştir. Yukarıda verilen durumun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Orojenez
B) Epirojenez
C) Volkanizma
D) Deprem
E) Buzullar

  • Cevap: B

50. Çözünebilen kayaçların yaygın olduğu alanlarda suların aşındırma gücünün etkisiyle yer altı boşlukları (mağara) oluşur. Buna göre haritada numaralandırılmış alanların hangisinde mağaraların görülme olasılığı daha fazladır?

A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III

  • Cevap: C

51. Denge profiline ulaşmış bir akarsuyun, aşağıda verilen yer şekillerinden hangisini oluşturması beklenemez?

A) Taban seviyesi ovası
B) Delta ovası
C) Irmak adası
D) Menderes
E) Dev kazanı

  • Cevap: E

52. Aşağıdaki yer şekillerinden hangisinin oluşum sürecinde rüzgârlar dolaylı etkiye sahiptir?

A) Şahit kaya
B) Falez
C) Mantar kaya
D) Barkan
E) Tafoni

  • Cevap: E

53. Türkiye’de akarsuların ve sel sularının taşıdıkları alüvyonların dağlar arasındaki çukur alanların üzerini örtmesiyle oluşmuş çok sayıda dağ içi ovası vardır. Aşağıdaki ovalardan hangisi Türkiye’deki dağ içi ovalarından birisi değildir?

A) Muş Ovası
B) Yüksekova
C) Sakarya Ovası
D) Erzincan Ovası
E) Iğdır Ovası

  • Cevap: C

54. Pamukkale travertenlerinin oluşumunda etkili olan dış kuvvet ile aşağıdaki yer şekillerinden hangisinin oluşumunda etkili olan dış kuvvet aynıdır?

A) Hörgüç kaya
B) Seki
C) Sirk
D) Sarkıt
E) Tombolo

  • Cevap: D

55. Aşağıdaki haritada numaralanmış bazı alanlar gösterilmiştir. Haritadaki numaralanmış alanlardan hangilerinde yardang, mantar kaya gibi yer şekillerinin oluşması beklenir?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve IV
D) III ve IV
E) II, III ve IV

  • Cevap: D

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 79 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!