Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 54 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Gün Yayınları

A. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Türkiye, uluslararası saat dilimlerine göre kaç numaralı dilimlerde yer almaktadır?

  • Cevap: Türkiye, uluslararası saat dilimlerine göre II ve III numaralı dilimlerde yer almaktadır.

2. Yerel saatleri aynı olan yerlerin hangi özellikleri aynıdır?

  • Cevap: Yerel saatleri aynı olan yerlerin boylamları, öğlen ve gün içinde gölgelerin en kısa olduğu zamanları aynıdır.

3. Hangi ülkeler birden fazla saat diliminin saat ayarını kullanmaktadır? Neden?

  • Cevap: ABD, Rusya, Brezilya ve Avustralya. Çünkü bu ülkeler, doğu-batı doğrultusunda geniş yer kaplamaktadır.

4. Meridyenlerin sayısı, neden paralellerin sayısından fazladır?

  • Cevap: Meridyenler yarım, paraleller tam çemberdir.

5. Mutlak konum ülkelerin ekonomisini nasıl etkiler?

  • Cevap: Mutlak konum ülkelerin iklimini dolayısıyla tarım, hayvancılık, turizm vb. ekonomik etkinliklerini etkilemektedir.

B. Aşağıdaki cümlelerin noktalı yerlerini uygun sözcüklerle tamamlayınız.

  • Cevap: 1. kutuplarda,  2. kutuplara gidildikçe azalır, birbirine eşittir. 3. 1440, 4 dakika, 4. ileridir. 5. paralel.

1. Dünya’nın şeklinden dolayı bütün meridyenler kutuplarda birleşir.
2. Paralellerin uzunlukları kutuplara gidildikçe azalır, meridyenlerin uzunlukları birbirine eşittir.
3. Dünya kendi ekseni etrafındaki bir dönüşünü 1440 dakikada tamamladığından bir meridyen Güneş’in tam karşısında iken bir sonraki meridyen 4 dakika sonra Güneş’in karşısına
gelir.
4. Ankara’nın yerel saati, İzmir’in yerel saatinden ileridir.
5. Aynı paralel üzerinde bulunan yerlerde gündüz süresi aynıdır.

C. Aşağıdaki soruları haritaya göre yanıtlayınız.

1. Londra’da Başlangıç meridyeninin saat ayarına göre saat 20.00’de yayımlanacak olan bir spor müsabakasını, +6. Saat diliminin saat ayarını uygulayan Dakka’dakiler ve -6. Saat diliminin saat ayarını kullanan New Orleans’takiler (Niv Orlıns) kaçta izleyeceklerdir?

  • Cevap: Her boylam derecesi arası 4 dakikadır. Bu nedenle 15 derecelik her meridyen dilimi bir saate eşittir. Böylece 12 saat doğuda, 12 saat batıda olmak üzere, yeryüzü 24 saat dilimine bölünmüştür. Greenwich meridyeninden doğuya doğru gidildikçe saatler ileri (+), batıya doğru gidildikçe geri (-) gider.

Dakka 02:00

New Orleans 14:00

2. Ankara’ya göre hangi merkezin bulunduğu yerde paralellerin çevre uzunluğu daha az, hangilerinde daha fazladır? Neden?

  • Cevap:

Ankara’ya göre paralellerin çevre uzunluğu daha az Londra
Ankara’ya göre paralellerin çevre uzunluğu daha çok Libreville

3. Merkezlerden kuş uçuşu olarak 500 km doğuya gidilirse hangisinde, gelinen yer ile başlangıç yeri arasındaki yerel saat farkı daha fazla olur? Neden?

  • Cevap: Londra.

9. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap