Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Gün Yayınları

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 17 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Gün Yayınları

İnsanlar, yaşadığı ortamı ilk insandan günümüze kadar her dönemde merak etmişlerdir. Yağmurun neden yağdığı, bulutların nasıl oluştuğu, dağların nasıl meydana geldiği, yer kabuğunun neden sarsıldığı, büyük su kütlelerinin nasıl meydana geldiği gibi sorular, insanları coğrafya bilimiyle buluşturmuştur. Hava küre, su küre, taş küre ve canlı kürede meydana gelen doğal olaylar ile insanlar arasındaki etkileşim coğrafyanın ana inceleme alanıdır. Coğrafya bir doğa olayını incelerken bu olayın önce oluş nedenini ortaya koyar. Coğrafya, incelediği doğa olayının diğer doğa olaylarıyla ilgisini açıklamaktır. Aynı doğa olaylarının başka nerelerde gerçekleştiğini ortaya koymaya çalışması ise coğrafya biliminin diğer bir çalışma yöntemidir. Coğrafya, doğal ve beşerî olayları incelediği için çeşitli alt dallara ayrılmıştır (Şema 1.1.2). Coğrafya fiziki ve beşerî olmak üzere iki ana kola ayrılmaktadır.

Fiziki coğrafya; klimatoloji, jeomorfoloji, hidrog- rafya, toprak coğrafyası, biyocoğrafya ve matematik coğrafya gibi alt dallardan oluşmaktadır. Klimatoloji (iklim bilimi), hava kürede meydana gelen sıcaklık, basınç, rüzgâr, nem ve yağış gibi olayları coğrafyanın prensiplerine göre inceler. Klimatoloji, çalışmalarında meteorolojinin verilerinden yararlanır. Jeomorfoloji (yer şekilleri bilimi), taş küreyi inceler, yer şekillerinin (Fotoğraf 1.1.6) oluş ve dağılışı ile bunların diğer doğal sistemlere etkisini araştırır. Jeomorfoloji, çalışmalarında jeoloji (yer bilimi) ve jeofizik (yer fiziği bilimi) bilimlerinden yararlanır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 17 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!