Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Türkiye’de Maden ve Enerji Kaynaklarının Etkili Kullanımı Cevapları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Gün Yayınları 2. Ünite Beşeri Sistemler Sayfa 175 Türkiye’de Maden ve Enerji Kaynaklarının Etkili Kullanımı Etkinlik Soruları ve Cevapları

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Türkiye’de Maden ve Enerji Kaynaklarının Etkili Kullanımı Cevapları

Türkiye’de Maden ve Enerji Kaynaklarının Etkili Kullanımı

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 175 Cevabı

Türkiye’de güneş enerjisinden yararlanma olanaklarıyla ilgili bir araştırma yapınız. Elde ettiğiniz verileri sınıfta sununuz.

  • Cevap: Türkiye coğrafi konumu itibarıyla güneş kuşağı içerisinde yer almakta olup güneş enerjisinden yararlanma potansiyeli, Doğu Karadeniz Bölgesi dışında tüm bölgelerimiz için önemle ele alınması gereken bir büyüklüktedir. Güneş enerjisinden su ısıtma, konut ısıtma, pişirme, kurutma, soğutma gibi ısıl amaçlarla yararlanılabileceği gibi güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek de mümkündür

Sizce Türkiye, maden ve enerji kaynağı potansiyelini yeterince kullanabiliyor mu?

  • Cevap: Bence bazı alanlarda kullanabilirken bazı alanlarda ise kullanamıyor. Mesela demir, kömür, linyit gibi madenleri kullanabilirken güneş enerjisi ile bor madeninden yeterince faydalanamamaktadır.

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı

Aşağıdaki kutulara bazı yer altı kaynakları yazılmıştır. Size yöneltilen soruları kutulardaki numaralar ile cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların karşısındaki noktalı yerlere yazınız.

1. Divriği, Hekimhan ve Hasan Çelebi’de çıkarılan yer altı kaynağı hangisidir?

  • Cevap: 5

2. Türkiye’nin en çok ihraç ettiği maden hangisidir?

  • Cevap: 8

3. Fethiye, Köyceğiz, Guleman ve Kop Dağı’nda çıkarılan, demir çelik sanayisinin önemli bir ham maddesi olan maden hangisidir?

  • Cevap: 3

4. Türkiye’nin elektrik enerjisi üretimindeki payı en fazla olan yer altı kaynağı hangisidir?

  • Cevap: 7

5. Dünya rezervlerinin yarısından fazlasının Türkiye’de bulunduğu maden hangisidir?

  • Cevap: 2

6. Ergani, Maden, Küre, Murgul ve Çayeli’nde çıkarılan, elektrikli ve elektronik eşyalar üreten fabrikaların önemli bir ham maddesi olan maden hangisidir?

  • Cevap: 4

7. Denizli Sarayköy’de elektrik enerjisi üretiminde kullanılan doğal kaynak hangisidir?

  • Cevap: 9

8. Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt’te çıkarılan yer altı kaynağı hangisidir?

  • Cevap: 6

9. Petrol ve doğal gaz sondajlarında kullanılan; Antalya, Kahramanmaraş, Muş, Giresun, İzmit ve Eskişehir’de çıkarılan maden hangisidir?

  • Cevap: 1

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 175 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap