11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 63 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 63
Tarım şehri, insanların geçimlerini daha çok tarımsal faaliyetlerden karşıladığı şehirdir. Bu şehirlerde az da olsa tarıma dayalı sanayi faaliyetleri yer almaktadır. Bulgaristan’daki Kırcaali şehri tarım şehrine örnek verilebilir.
Sanayi şehirleri, Sanayi Devrimi’nin etkisiyle sanayi tesislerinin kurulması sonucu ortaya çıkmıştır. Bu şehirler, diğer sektörlerin gelişmesini etkileyerek faaliyet gösterdiği bölgenin ön plana çıkmasını sağlar. Manchester (Mençestır-İngiltere), Tokyo (Japonya), Düsseldorf (Düsul- dorf-Almanya) ve Detroit (Ditroit-ABD) sanayi şehirlerine verilebilecek örnekler arasında yer almaktadır (Görsel 2.11).
Maden şehirleri, önemli yer altı kaynaklarına bağlı olarak gelişen şehirlerdir. Essen (Esın-Almanya), Kerkük (Irak), Kiruna (İsveç) ve Pittsburgh (ABD) bu şehirlere örnek verilebilir.
Turizm şehirleri, doğal ve beşerî turizm varlıklarının bulunması sayesinde gelişen şehirlerdir. Miami (ABD), Venedik (İtalya), Barcelona (İspanya), Roma (İtalya), Dubai (BAE) ve Singapur (Singapur) turizm şehirlerine örnek verilebilir (Görsel 2.12).
Kültürel şehirler; bilim, sanat ve eğitim gibi çeşitli kültürel faaliyetlerin ön planda olduğu şehirlerdir. Oxford (İngiltere), Cambridge (İngiltere), Pricen- ton (ABD) ve Salamanca (İspanya) kültür şehirlerine örnek verilebilir.
Ticaret şehirleri, genellikle ulaşım hatlarının geliştiği ve ticari faaliyetlerin yoğunlaştığı şehirlerdir. New York (ABD), Hong Kong (Çin), Shangay (Çin), Paris (Fransa), Londra (İngiltere) ve Tokyo (Japonya) ticaret şehirlerine örnek verilebilir (Görsel 2.13).
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
11. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap