Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Türkiye’de Toprak Kullanımı Cevapları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Gün Yayınları 1. Ünite Doğal Sistemler Sayfa 125, 126, 127, 128, 129, 130 Türkiye’de Toprak Kullanımı Etkinlik Soruları ve Cevapları

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Türkiye’de Toprak Kullanımı Cevapları

Türkiye’de Toprak Kullanımı

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 125 Cevabı

Toprağın hangi sanayi kollarında ham madde olarak kullanıldığını araştırınız. Elde ettiğiniz bilgileri sınıfta sununuz.

  • Cevap:

➜ Çimento fabrikalarında kullanılır.
➜ Tuğla fabrikalarında kullanılır.
➜ Cam fabrikalarında kullanılır.
➜ Seramik fabrikalarında kullanılır.
➜ Kiremit fabrikalarında kullanılır.

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 128 Cevabı

Haritada numaralarla gösterilen, yerlere göre aşağıdaki soruları cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların altındaki noktalı yerlere yazınız.

1. Çernezyomlara kaç numaralı yerlerde rastlanır?

  • Cevap: V.

2. Terra rossalara kaç numaralı yerlerde rastlanır?

  • Cevap: VI. – VII.

3. Kahverengi orman topraklarına kaç numaralı yerlerde rastlanır?

  • Cevap: II.

4. Kestane rengi bozkır topraklarına kaç numaralı yerlerde rastlanır?

  • Cevap: II.

5. Alüvyal topraklara kaç numaralı yerlerde rastlanır?

  • Cevap: II.

6. Kaç numaralı yerde topraklar daha çok ormancılık için kullanılmaktadır?

  • Cevap: I. – III. – IV.

7. Kaç numaralı yerlerdeki topraklarda daha çok büyükbaş hayvancılık gelişmiştir?

  • Cevap: V.

8. Kaç numaralı topraklarda daha çok tahıl yetiştirilir?

  • Cevap: II.

9. Kaç numaralı topraklarda daha çok çay yetiştirilir?

  • Cevap: I. – III. – IV.

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı

Aşağıdaki metni okuyup yorumlayınız. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapınız. Çalışmanız bir makale, resim, şiir, karikatür olabilir. Çalışmanızı tamamladıktan sonra sınıfta sununuz.

  • Cevap:

Çevrenize bir gezi düzenleyerek toprakların hangi amaçlarla kullanıldığını gözlemleyiniz. Bu konuyla ilgili çektiğiniz fotoğrafları ve elde ettiğiniz bilgileri sınıfta sergileyiniz.

  • Cevap: Bu etkinliği gezdiğiniz yere göre yapmalısınız.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 125, 126, 127, 128, 129, 130 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap