Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Cevabı

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Gülten TEKBAŞ, Asım EKİZ, Yusuf AYDIN tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere önem verilmiş ve görsel tasarım Soner GİRGİN tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme bölümünde ise Ömer GÜLÖZ var.

10. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 261 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Cevabı 

A. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Meteorolojik kökenli doğal afetler hangileridir?

  • Cevap: Sel, taşkın, fırtına, hortum, kasırga, yıldırım, şimşek.

2. Yeryüzünün deprem bakımından tehlikeli yerleri nerelerdir?

  • Cevap: Büyük okyanus kıyıları, Alp-Himalaya kuşağı.

3. Çığdan korunmak için neler yapılması gerekir?

  • Cevap: Ağaçlandırma yapmak, kar perdesi adı verilen setler oluşturmak, kontrollü yapay çığlar oluşturmak,
    ulaşım ve spor alanlarını çığ tehlikesi olan yerlere yapmamak.

B. Aşağıdaki cümlelerin noktalı yerlerini uygun sözcüklerle tamamlayınız.

1. Aktif volkanların büyük bir kısmı Büyük Okyanus kıyılarında bulunmaktadır.
2. Sel, aşırı yağışlar bitki örtüsünün tahrip edilmesi ve betonlaşma sonucunda oluşur.
3. Toprak örtüsünün, bazen kayalar ve tabakaların eğimi doğrultusunda kaymasına heyelan denir.

C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların karşısına “D”, yanlış olanların karşısına “Y” yazınız.

  • Cevap:

1. Orman yangınlarının büyük bir kısmı insan etkisiyle meydana gelmektedir. (D)
2. Yıldırım yeryüzü ile bulut arasındaki elektrik boşalmasıdır. (D)
3. Yeryüzünde tsunamilere Atlas Okyanusu’nda rastlanır. (Y)

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisi deprem bakımından tehlikeli bölgelerden değildir?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: D

2. I. Kuraklık
II. Sel
III. Deprem
IV. Heyelan
Yukarıdaki afetlerden hangilerinin meydana geleceği zamanın tahmin edilmesi daha zordur?
A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) II ve IV E) III ve IV

  • Cevap: B

3. Aşağıdaki afetlerden hangisinde insan etkisi yoktur?
A) Sel
B) Taşkın
C) Heyelan
D) Erozyon
E) Volkanizma

  • Cevap: E

4. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde kasırgalara rastlanması beklenmez?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: C
Coğrafya Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap