Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Gülten TEKBAŞ, Asım EKİZ, Yusuf AYDIN tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere önem verilmiş ve görsel tasarım Soner GİRGİN tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme bölümünde ise Ömer GÜLÖZ var.

10. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı 

3. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde buzulların oluşturduğu yer şekillerine rastlanması beklenmez?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: A

4. Çukurova’nın yeşil renkle gösterildiği bir fiziki haritada aşağıdakilerden hangisinin aynı renkle gösterilmesi beklenir?
A) Konya Ovası B) Iğdır Ovası C) Çarşamba Ovası D) Erzurum Ovası E) Muş Ovası

  • Cevap: C

5. Kıyıya yakın bir adanın kıyı oklarıyla kıyıya bağlanmasıyla oluşan yarımadalara tombolo ya da sapılı ada denir. Aşağıdaki yarımadalardan hangisi bu tür yer şekillerine örnek verilebilir?
A) Kapıdağı B) Gelibolu C) Karaburun D) Datça E) Biga

  • Cevap: A

6. Aşağıdaki dağlardan hangisinin oluşumu yukarıdaki şekille açıklanamaz?
A) Bozdağlar B) Canik Dağları C) Aydın Dağları D) Yunt Dağları E) Madra Dağları

  • Cevap: B

7. Türkiye’de Paleozoik’ten kalma arazilerde araştırma yapmak isteyen biri yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde bu çalışmasını sürdürürse başarısız olur?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: D

8. Dağların kıyıdan başladığı ve kıyıya paralel uzandığı yerlerde falezler yaygındır.
Buna göre aşağıdaki kıyılardan hangisinde falezlere yaygın olarak rastlanması beklenmez?
A) Teke Yarımadası B) Doğu Karadeniz C) Orta Karadeniz D) Taşeli Yarımadası E) Batı Karadeniz

  • Cevap: C

9. I. Finike ile Kaş arası
II. Kuşadası ile Edremit Körfezi arası
III. Ordu ile Rize arası
Yukarıdaki kıyılar aşağıdaki hangisine örnektir?

  • Cevap: D

10. Aşağıdaki ovalardan hangisi oluşum bakımından diğerlerinden farklıdır?
A) Elmalı B) Muğla C) Korkuteli D) Acıpayam E) Bafra

  • Cevap: E
Coğrafya Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap