Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100

31. Dünyadaki başlıca su kaynaklarını okyanuslar, denizler, buzullar, yer altı suları, göller, bataklıklar ve akarsular oluşturmaktadır. Buna göre aşağıda verilen su kaynaklarından hangisi tuzlu sular içerisinde yer almaktadır?

A) Yer altı suları
B) Denizler
C) Akarsular
D) Buzullar
E) Bataklıklar

  • Cevap: B

32. Aşağıdakilerden hangisi su döngüsünün aşamalarından biri değildir?

A) Canlılardan terleme yoluyla buharlaşan suların atmosfere karışması
B) Yer üstü sularının yer altına sızması
C) Buharlaşmayla suların gaz hâle geçmesi
D) Yağışlarla yeryüzüne düşen suların karalar üzerinde yüzeysel akışa geçmesi
E) Göllerde oluşan kirliliğin artması

  • Cevap: E

33. Türkiye, jeotermal kaynak potansiyeli açısından dünyanın zengin ülkelerinden biridir. Bu durumun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Üç tarafının denizlerle çevrili olması
B) Volkanik arazilere sahip olması
C) Genç oluşumlu olması
D) Engebeli ve dağlık olması
E) Orta kuşakta yer alması

  • Cevap: C

34.Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki kaynağa ait bir özelliktir?

A) Karstik arazilerde görülür.
B) Suları oldukça sıcaktır.
C) İnsan müdahalesiyle yeryüzüne çıkar.
D) Sağlık turizminde yaygın olarak kullanılır.
E) Fay hatlarında görülür.

  • Cevap: A

35. Okyanus ve denizlerdeki tuzluluk oranı, Ekvator’dan kutuplara doğru azalmaktadır. Tuzluluk oranında görülen bu değişimin temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ortalama derinliğin etkisi
B) Karaların etkisi
C) Volkanik faaliyetlerin azalması
D) Akıntıların etkisi
E) Sıcaklık ve buharlaşma koşulları

  • Cevap: E

36. iklim özellikleri göz önüne alındığında haritadaki numaralandırılmış alanların hangisinde buzul göllerin deniz seviyesine daha yakın bir konumda oluşması beklenir?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • Cevap: A

37. Coğrafi konum özellikleri düşünüldüğünde aşağıdaki kıtalardan hangisinin Atlas Okyanusu’na kıyısı bulunmamaktadır?

A) Asya
B) Avrupa
C) Kuzey Amerika
D) Afrika
E) Güney Amerika

  • Cevap: A

38. Türkiye’de yapılan aşağıdaki ekonomik faaliyetlerin hangisine denizlerin etkisi daha azdır?

A) Balıkçılık
B) Tuz elde etme
C) İçme suyu temini
D) Turizm
E) Yük taşımacılığı

  • Cevap: C

39. Aşağıdaki göl türlerinden hangisinin oluşumunda buzullar etkilidir?

A) Alüvyal set gölleri
B) Heyelan set gölleri
C) Karstik göller
D) Kıyı set gölleri
E) Sirk gölleri

  • Cevap: E

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!