Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 218 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları Yıldırım Yayınları

Deprem

Türkiye, deprem bakımından yeryüzünün tehlikeli alanlarından birinde yer almaktadır. Arabistan ve Avrasya levhaları arasında sıkışan Anadolu’da zaman zaman büyük ölçekli depremler (Fotoğraf 4.15) meydana gelmekte, bunun sonucunda can ve mal kayıpları gerçekleşmektedir. Ülkemiz, deprem bakımından düşük ve yüksek tehlikeli alanlardan oluşmaktadır. Bu da 0,0 ile 0,5 arasında derecelendirilmiş yer ivmesine göre sınıflandırılmaktadır. Yüksek tehlikeli yerler aktif fayların çevresinde yer almaktadır. Sa- ros Körfezi’nden başlayan, İzmit Körfezi üzerinden Van Gölü’nün kuzeyine kadar uzanan Kuzey Anadolu fayı bu alanlardan biridir. Ege’nin kıyı kesimi ile göller yöresini içine alan Batı Anadolu fay kuşağı da yüksek tehlikeli yerlerdendir. Diğer bir fay kuşağı ise Hatay-Kahramanmaraş oluğu üzerinden Doğu Anadolu’ya uzanan Doğu Anadolu fay kuşağıdır. Ülkemizde 1950’den 2016’ya kadar geçen sürede depremden en çok etkilenen iller Kocaeli, Sakarya, Düzce, Erzurum ve Van’dır (Harita 4.8).

Ülkemizde deprem bakımından düşük tehlikeli yerler Tuz Gölü çevresi, Taşeli Yarımadası ve bu iki yer arasındaki alanlar ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyidir. Ülkemizde meydana gelen depremler sonucunda büyük ölçüde can ve mal kayıpları yaşanmaktadır. Örneğin 1939 Erzincan depreminde 116.720 bina ağır hasar görmüş, 32.962 kişi hayatını yitirmiştir. 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde ise 376.479 mesken hasar görmüş ve 17.408 kişi yaşamını kaybetmiştir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 218 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!