Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 216 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları Yıldırım Yayınları

Etkinlik

Aşağıdaki haritada numaralandırılan yerleri inceleyiniz. Verilen soruları haritaya göre yanıtlayınız.

Sorular

1. Kaç numaralı yerler deprem bakımından tehlikelidir?

  • Cevap: I, III, VI, VII, VIII, IX.

2. Kaç numaralı yerler volkanik olaylar bakımından tehlikeli alanlardandır?

  • Cevap: I, III, VII, VIII, IX.

3. Tsunami bakımından kaç numaralı yerler tehlikelidir?

  • Cevap: I, III, V, VII, VIII, IX.

4. Kaç numaralı yerlerde su baskınlarının gerçekleşmesi beklenmez?

  • Cevap: IV, VI, X.

5. Kaç numaralı yerlerde heyelan tehlikesi daha fazladır?

  • Cevap: I, III, VI, VIII, IX.

6. Sürekli kuraklık yaşanan bölgeler hangi numaralarla gösterilmiştir?

  • Cevap: V, VI.

7. Çığ bakımından tehlikeli yerler hangi numaralarla gösterilmiştir?

  • Cevap: I, III, VI.

8. Kaç numaralı yerler kasırga bakımından tehlikelidir?

  • Cevap: I, V, VII, IX.

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 216 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap