Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 202 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Yıldırım Yayınları

Gölü besleyen akarsuların fazla su taşıması, aşırı yağışlar ve kar erimeleri bazen göl yatağında kapasitenin üzerinde su birikmesine ve fazla suyun çevreye yayılmasına neden olabilmektedir. Denizin kıyıya doğru taşması ise büyük dalgalar sonucunda gerçekleşmektedir. Su baskınlarına neden olan etmenlerden biri plansız kentleşmedir. Yeryüzünün meskenler, beton ve asfaltla kaplanması suların yer altına sızmasını engellemektedir. Alt yapının yetersiz olması durumunda yağışlarla yüzeyde biriken sular, su baskınlarına neden olabilmektedir.

Çığ

Yamaç boyunca yuvarlanan kar kütleleri çığ olarak adlandırılmaktadır. Çığ olayının (Fotoğraf 4.6) başlıca nedenleri eğimin ve kar yağışının fazla olmasıdır. Çığ olayı, kayakçıların veya hayvanların hareketi sonucu başlayabildiği gibi depremler sonucunda da meydana gelebilmektedir. Çığın bir diğer nedeni bakı durumudur. Bakı durumunda olan yamaçta güneşlenmeden dolayı eriyen kar yüzeyi buz hâline gelmektedir. Bu yüzeyin üzerine düşen yeni kar, alt katmanlarla kaynaşmadığı için yamaç boyunca kayarak çığ oluşturabilmektedir.

Rüzgâr, çığın nedenlerinden biridir. Tepelerdeki karı sürükleyen rüzgâr, bunları belirli alanlarda biriktirmektedir. Kalın kar tabakası oluşturan bu kar kütlesi çığ oluşmasına neden olabilmektedir.
Eğimli yamaçlarda orman örtüsünün olmaması, çığa neden olan etmenlerdendir. Bu nedenle ormandan yoksun olan çıplak yamaçlarda çığ tehlikesi daha fazladır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 202 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!