Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 162 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları Yıldırım Yayınları

b. Kavimler Göçü

Kavimler Göçü 3 ile 4. yüzyıllar arasında Avrupa’da gerçekleşen büyük bir göç hareketidir (Harita 2.4). Bu göç hareketi, doğudan gelen Hun akınları ile başlamıştır. Hazar Gölü’nün ve Karadeniz’in kuzeyinden Avrupa’ya doğru ilerleyen Hunlar; Alanlar, Ostrogotlar, Vizigotlar ve Vandallarla karşılaşmışlardır. Hunların önünden kaçan bu toplulukların diğer topluluklara saldırmaları ve bu toplulukların yaşadıkları yerleri terk etmeleri sonucunda Avrupa’nın tamamını kapsayan bir göç hareketi yaşanmıştır. Bu göç hareketi bugünkü Avrupa’nın temellerini atmıştır.

KAVİMLER GÖÇÜ VE SONRASI

Orta Asya’da Kuzey Hun Devleti’nin yıkılışından sonra (MS 216) bazı Türk boyları batı yönünde hareketlenerek Seyhun Nehri’nin batısında, Kuzey Kafkaslarda ve Dinyeper Nehri civarında yerleşmişlerdir. IV. yüzyıl ortalarında Aral Gölü ile Hazar Denizi arasında yerleşen Hun boyları 374 yılında İtil / Volga Nehri’ne kadar uzanan bölgeye de yerleşmeye başladılar. Orta Asya’dan kopup gelen Hun Türklerinin 374 yılında Balamber / Balamir komutasında bölgeye girerek aynı yıl Ostrogotların, 375 yılında da Vizigotların devletlerini yıkması bu Germen kavimlerinin batıya göç etmelerine sebep olmuştur. İspanya’ya kadar ulaşan bu büyük göç, tarihte “I. Kavimler Göçü” olarak bilinmektedir.

c. Yeni Dünya Karalarına Göçler

Avrupalılar tarafından keşfedilen Amerika Kıtası ve Okyanusya “Yeni Dünya karaları” olarak adlandırılmaktadır. Bu karalar keşfedildikten sonra buralara başta Avrupa olmak üzere Asya ve Afrika’dan göçler yaşanmıştır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 162 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!