Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 128 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Yıldırım Yayınları

Bozkır

Step olarak da adlandırılan bozkırlar (Fotoğraf 1.177) ılıman karasal iklim bölgesinde yaygındır. Yağış miktarının az olduğu bu bölgelerde ilkbahar yağışlarıyla yeşeren otlar, kurak geçen yaz döneminde kurumaktadır. Yavşan otu, üzerlik otu, geven, koyun yumağı, sığır kuyruğu, gelincik ve çoban yastığı bozkır bitki örtüsünün elemanlarıdır. İnsanların orman örtüsünü yok ettiği alanlarda ortaya çıkan bozkırlara antropojen bozkır denilmektedir.

Çayır

Çayırlar (Fotoğraf 1.178) orta kuşak karasal ikliminin yarı nemli bölgelerinde ve yüksek dağlarda orman üst sınırının üzerinde görülür. Yaz aylarının serin ve yağışlı geçtiği bu alanlarda mevsim boyunca yeşil kalan ve bozkırlardan daha gür olan ot topluluğudur. Orman üst sınırından sonra Alpin çayırlar yetişir.

Tundra

Kutuplara yakın yerlerde, ağaç sınırından sonra görülen bitki topluluğudur (Fotoğraf 1.179). Tundralara Asya, Avrupa ve Kanada’nın kuzeyinde rastlanır. Bu bölgelerde yılın büyük bir kısmında toprak donmuş hâldedir. Kısa geçen yaz döneminde yeşeren tundralar, soğuğa dayanıklı bitkilerden oluşmaktadır. Tundralar arasında yer yer cüce huş ve cüce söğüt olarak adlandırılan ağaççıklara da rastlanmaktadır.

4. Çöl Formasyonu

Çöl formasyonuna (Fotoğraf 1.180) yağışın 200 mm’den düşük olduğu yerlerde rastlanır. Bir kısmı tropikal, bir kısmı da orta kuşak çöllerinde görülen bu bitkilerin ortak özelliği kuraklığa dayanıklı ve çoğunlukla dikenli olmalarıdır. Çöl bitkilerinin diğer bir özelliği geniş yüzeyleri tamamen örtmemeleri ve çoğunlukla kümeler hâlinde olmasıdır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 128 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!