Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Yıldırım Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 126 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Yıldırım Yayınları

Bu bölgedeki ağaçlar boylarına göre birkaç kuşak oluşturmaktadır. Güneş isteği fazla olan ağaçların boyları 60-70 metreyi bulmaktadır. Bu kuşağın altında daha az ışığa ihtiyaç duyan ve boyları 40-50 metreyi bulan ikinci bir kuşak yer almaktadır. Daha kısa boylu ve daha az ışık isteyen ağaçlar ise daha alt kuşağı oluşturmaktadır.
Ekvatoral yağmur ormanlarını oluşturan ağaçlar geniş yapraklıdır ve bu ağaçlar yıl boyunca yeşil kalmaktadır.

Muson Ormanları

Bu ormanlar (Fotoğraf 1.170), muson ikliminin etkili olduğu Güneydoğu ve Doğu Asya’da yaygındır. Bu bölgedeki ağaçlar, geniş yapraklıdır ve kurak olan kış döneminde yapraklarını dökmektedir. Bu ormanlar da sık bir örtü oluşturmaktadır.
Muson ormanları içinde yer alan ve Hint meşesi olarak da bilinen teak (tik) ile mahun ağaçlarının ekonomik değeri yüksektir.

Orta Kuşağın Karışık Ormanları

Orta kuşağın her mevsim yağış alan bölgelerinde görülen bu ormanlar (Fotoğraf 1.171), yüksekliğe göre kuşaklar oluşturmaktadır. Yüksekliği fazla olan yerlerde soğuğa dayanıklı iğne yapraklı ağaçlar egemenken yüksekliği az olan yerlerde kışın yapraklarını döken geniş yapraklı ağaçlar yaygındır. Orta yükseklikteki yerlerde ise iğne yapraklılarla geniş yapraklıların bir arada bulunduğu karışık ormanlar bulunmaktadır.

Tayga Ormanları

Bu ormanların (Fotoğraf 1.172) başlıca yayılma alanları Kuzey Yarım Küre’dir. Kanada, Avrupa ve Rusya’nın kuzeyinde yer alan bu ormanlar, soğuğa dayanıklı ağaçlardan oluşmaktadır. Her mevsim yeşil kalan bu ormanlar, kereste ve kâğıt üretiminde kullanıldığı için İskandinav ülkeleri ile Kanada ve Rusya için önemli bir ekonomik kaynaktır.

2. Çalı Formasyonu

Çalılar; küçük ve dibinden itibaren çatallanan dalları bulunan odunsu bitkilerdir. Bu bitki örtüsü, boyları 1 ile 2 metre arasında değişen çalılar ve ağaççıklardan oluşur. Maki, garig ve psödomaki çalı formasyonunun türleridir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Yıldırım Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Coğrafya Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!